Aksaray İl Müftülüğü tarafından, 22 hafıza icazet programı düzenlendi

Aksaray İl Müftülüğü tarafından, 22 hafıza icazet programı düzenlendi

Aksaray İl Müftülüğü tarafından, 22 hafıza icazet programı düzenlendi.

Aksaray İl Müftülüğü tarafından, 22 hafıza icazet programı düzenlendi.

İl Müftülüğüne bağlı Geylani Yatılı Erkek Kuran Kursunda hıfzını tamamlayan 22 öğrenci için belge takdim merasimi düzenlendi. Aksaray Karamanoğlu Ulu Camiinde düzenlenen programa; Aksaray Vali Yardımcısı Hakan Kılıçkaya, Aksaray Belediyesi Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl protokol üyeleri, Geylani Hizmet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Avni Çekiç ve vatandaşlar katıldı.

 

 

"Aksaray'ın 22 hafızı değil, 22 tane muhafızı var"

Programda konuşma yapan Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz: " Geçen sen yine bu camide sizlerle beraberdik, geçen sene bu camide Aksaray'ın hafızlarını beraber tebrik etmiştik. Hamdolsun cenabı hakk'a bize tekrar nasip etti. Bu mutlu günü tekrar görmemize ömür verdi. Bugün şunu söyleyebiliriz; Aksaray'ın bugünden itibaren 22 hafızı daha var. Bunu Aksaraylılar için söylüyorum gurur duyun, iftihar duyun, sevinç duyun, çünkü Aksaray'ın 22 hafızı değil 22 tane muhafızı var. Bu çocukların her birisi cenabı Hakk'ın koruması altındadır. Ben Cenab-ı Hakk'ın kelamını ezberleyeceğim, ben hafız olacağım, diyerek yola çıkan, bu uğurda gece gündüz demeden çalışan, bu öğrencilerimizin, her birisinin alınlarından öpüyorum. Çocuklarımızın her birisinin anne babasını hususen kutluyorum, tebrik ediyorum" dedi.

 

 

"Cenabı hak zalimi, zalimle vursun"

İl Müftüsü Işıldar ise: "Bugün çok sevinçliyiz, gururluyuz, ama bir taraftan kalbimizin bir tarafı buruk, çünkü; Filistin'deki Müslüman kardeşlerimiz bombalara maruz kalıyor. Cenabı hak zalimi, zalimle vursun. Kafiri, kafire musallat etsin. Hainleri ve zalimleri Allah yerle yeksan etsin. Allah milletimize, devletimize, birlik dirlik içinde milli ve manevi dayanışmamızla bu milleti Cenabı Hak, kıyamete kadar payidar eylesin. 22 hafızımızı tebrik ediyorum ailelerine öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Buraya katılım sağlayan hepinize şükran ve saygılarımı sunuyorum" dedi

Program sonunda hafızlığını tamamlayan 22 öğrenciye hafızlık belgeleri ve hediyeleri verildi.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri