Aksaray Milletvekili Erel,polislerin yaşadığı sıkıntıları meclise taşıdı

Aksaray Milletvekili Erel,polislerin yaşadığı sıkıntıları meclise taşıdı

Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, İçişleri Bakanlığı'na ilişkin yeni düzenlemeleri de içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 1. Maddesi üzerine TBMM Genel Kurulda konuşma gerçekleştirdi. 

    Erel’in konuşma başlıkları ise şu şekilde; 

PARTİ OLARAK POLİSLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Ülkemizde hak ve özgürlüklerin korunmasında ve kamu güvenliğinin sağlanmasında toplum hayatı için vazgeçilmez bir unsur olan, canları pahasına zor şartlarda görevlerini yerine getiren polislerimizin lehine olan her türlü kanuni düzenlemeleri İYİ PARTİ adına desteklediğimizi ifade etmek istiyorum.

SÖNMESİN DİYE YURUDUMUN ÜSTÜNDEKİ IŞIĞI

 "Sönmesin diye yurdumun üstündeki ışığı/ Kimimiz beyaz olmuşuz, kimimiz al kırmızı/ Kimimiz hilali olduk, kimimiz ise yıldızı/ "Feda" deyip verdik canımızı/ Kanımızla bayrağımıza hep al olduk/ Can verip toprağa vatan olduk/ Göklerde dalga dalga dalgalandırdık ay yıldızımızı." diyen, görevlerini yerine getiren tüm Emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor; vatanı ve milleti uğuruna canlarını veren kahraman Emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet diliyor, gazi polislerimize de sağlıklı uzun ömürler niyaz ediyorum. 

KAHRAMAN POLİSLERİMİZE EK GÖSTERGELERİ VERİLSİN

Zor ve zorluğu ölçüsünde de onurlu görevlerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren polislerimizin başlıca sorunlarından biri ek gösterge sorunu. Yıllarca söz verildiği hâlde bir türlü yerine getirilemeyen kahraman polislerimizin ek göstergesinin bir an önce verilmesi artık bir vazife hâline, bir namus borcu hâline gelmiştir diye düşünüyorum. Böylelikle, ücret adaletsizliğinin giderilmesine ve ek göstergeyle emeklilikte sefalete mahkûm edilen polislerimizin emeklilik hayatlarını bir nebze olsun rahat geçirmelerine vesile olacaktır diye düşünüyoruz.

 Jandarma astsubaylarının 1995 yılında yapılan bir düzenlemeyle ek göstergeleri 2200'den 3600'e çıkarılmıştı. Güzel bir uygulama olan, astsubaylara uygulanan ek gösterge rakamlarının aynı şekilde polis memurlarına da uygulanması gerekmektedir. Bu güzellik, polislerimizin moral ve motivasyonunu artıracak; daha olumlu, daha güzel işler, daha başarılı işler yapmalarına vesile olacaktır. 

 FEDAKAR POLİSLERİMİZİN ÇALIŞMA ŞARTLARI DÜZELTİLSİN

Türkiye'nin çeşitli illerinde yıllardır 12/12 çalışma sistemiyle görev yapan polislerin çalışma sistemi 26 şubat 2018 tarihinden itibaren kısmen normale dönüşmüştü. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun, polislerin mesai saatlerinde düzenleme yapmak istediklerini belirtmesi ve esas hedefin 8/24 olduğunu söylemesi Emniyet teşkilatını umutlandırmıştır. Bu söylemlerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen hâlâ birçok ilimizde 12/12 çalışma sistemiyle polislerin maddi ve manevi mağduriyet yaşamasına sebep olunmaktadır. Bir polis memurunun, ek görevler hariç, yılda toplam 3.720 saat görev başında olması ve haftada 60 saati geçen çalışma sonrası yeterli dinlenememekten, hakkıyla bir tatil yapamamaktan, çöken ruhsal yapı ve zayıf düşen fizyolojik yapıdan, ailesine, çocuklarına yeterli zaman ayıramamaktan kaynaklanan aşırı stres ve sonrası yaşanan önemli ruhsal travmalar geçirdiği hepimizce bilinmektedir. 

Fedakâr ve özverili şekilde görevini her anlamda layıkıyla yapan polis teşkilatı mensupları, görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin ve mağduriyetlerinin giderilmesini yüce Meclisimizden çözüleceğini ümit ediyor. Birinci sınıf emniyet müdürlüğüne geçişteki sürelerde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini de beklemektedirler.



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri