Aksaray Özel İdaresi ekipleri deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başladı

Aksaray Özel İdaresi ekipleri deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başladı

Aksaray Özel İdaresi ekipleri enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başladı

Aksaray Özel İdaresi deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları tamamlanan noktalarda enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başladı.
 


 

“Asrın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından bölgeye giden Aksaray İl Özel İdaresi ekipleri arama kurtarma ekiplerine destek verirken, iş makinaları ile çadır kent, konteyner kentlerin oluşturulmasında da altyapı çalışmalarını yürüttü.
 

Aksaray Özel İdaresi ekiplerinin görev yaptığı iller arasında bulanan Hatay’da arama kurtarma çalışmaları tamamlanan noktalarda enkaz kaldırma, hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başladığı bildirildi.  

 

Vali Hamza Aydoğdu’nun koordinasyonunda, ilgili birim müdürleri, personel ve araç gereçler ile Kahramanmaraş, Elbistan ve Hatay’da yürütülen çalışmalar destek verdiklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çelik, depremin yaşandığı ilk anlardan itibaren ekiplerin deprem bölgesi illere hareket ederek ilk önce arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti.  
 

Özel idare ekiplerinin sahada da vatandaşlara yardımcı olduğunu kaydeden Çelik; Kahramanmaraş Elbistan ve Hatay’da arama kurtarma çalışmaları tamamlanan noktalarda Aksaray Özel İdaresi araçlarının enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başladığını bildirdi.  
 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri