Aksaray Ulu Cami'de Miraç Kandili özel programı düzenlendi

Aksaray Ulu Cami

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili dolayısıyla Aksaray Ulu Cami'de program düzenlendi.


Müslümanların önderi, alemlerin nuru Hz. Muhammed’in Allah’ın huzuruna çıktığı Miraç mucizesi, Ulu Cami Miraç Kandili özel programıyla Kanal 7 ekranlarında canlı yayınlandı.Ulu Cami'de düzenlenen özel programa Vali Hamza Aydoğdu'da katıldı.

Miraç Kandili Özel programında ünlü mevlithan ve hafızların okuduğu  Kur’an-ı Kerimler, ilahiler ve mevlitler ile gecenin huzuru izleyicilere aktarıldı.

 Namazın Müslümanlara hediye edildiği bu çok özel gecenin açılış konuşmasını Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yaptı. Nursaçan, Hz. Muhammed’in Miraç yolunda ve Allah’ın huzurunda yaşadıklarını canlı yayında anlattı.  Programda Ali Osman Canatan, Nevzat Çetin, Mesut Karaaslan, Adem Karabey ve Numan Akbaş okudukları Kur’an-ı Kerim ve mevlitlerle gönüller huzurla doldu.


Necmettin Nursaçan dua kapılarının açık olduğu bu mübarek gecenin faziletlerini anlatıp, bu gecede yapılması makbul olan dualarla ilgili bilgi verdi.

Program sonrası Camii avlusunda çocuklar ve gençler ile sohbet eden Vali Hamza Aydoğdu vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaştı.Bir çok vatandaş Vali Aydoğdu ile özçekim yaparak,kandilini kutladı.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri