Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Alpay Arıbaş Atandı

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Alpay Arıbaş Atandı

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Alpay Arıbaş Atandı

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr.Alpay Arıbaş Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Öğretim Kurulu üyeliklerine ve 20 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Yükseköğretim Kurulu üyeliklerine Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Prof. Dr. Haluk Görgün atandı.

Kararla, aralarında İstanbul Üniversitesi'nin de bulunduğu 20 üniversitede görev yapacak rektörler de açıklandı.

Aksaray  Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Alpay Arıbaş atandı.


Prof. Dr. Alpay Arıbaş kimdir?

Prof. Dr. Alpay Arıbaş 1968 yılında Bitlis’te doğdu. 1993 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1993-1998 yılları arasında mecburi hizmet ve askerlik yükümlülüğünü pratisyen hekim olarak yerine getirdi. 1998-2003 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2003-2009 yıllarında Konya Numune ve Meram Eğitim Araştırma hastanelerinde Kardiyoloji uzmanı olarak çalışan Dr. Arıbaş, 2009 yılında Tıp Fakültesinde akademik göreve başladı. 2010 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Kardiyak Aritmiler ve kardiyak Pacemakerler konularında eğitim aldı. 2015 yılında Doçent, 2021 yılında Profesör ünvanlarını aldı. NEÜ Simülasyon merkezi ve Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2014 yılında Uluslararası katılımlı 30. Türk kardiyoloji kongresinde ‘’Günün en İyi Posteri’’ ödülünü aldı. Uluslarası dergilerde yayımlanmış 47 adet çalışması, ulusal kitapta bölüm yazarlığı, çok sayıda uluslararası ve ulusal bildirisi mevcuttur.
Türk Kardiyoloji ve Avrupa Kardiyoloji Dernekleri üyesi olan Prof. Dr. Alpay Arıbaş evli ve bir çocuk babasıdır.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri