Aksaray Valiliği’nden fahiş kira artışlarına yönelik açıklama

Aksaray Valiliği’nden fahiş kira artışlarına yönelik açıklama

Aksaray Valiliği’nden fahiş kira artışlarına yönelik açıklama

Aksaray Valiliği’nden fahiş kira artışlarına yönelik yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son dönemde ülkemizde kiracıların fahiş kira artışına maruz kalması sıkça karşılaşılan sorunlardan birisi haline gelmiştir.

İlgili kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmalar, Valiliğimize iletilen şikayetler ve basına da yansıdığı üzere ilimizde de kiralama işlemlerinde mevcut durum gözlemlenmiştir.

Bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından Borçlar Kanununa eklenen geçici 2 inci madde ile konut kira sözleşmelerinde yıllık kira artışı azami yüzde 25 olarak sınırlandırılmış, bu süre 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından yapılan yasal düzenleme ile 1 yıl daha uzatılarak konut kira sözleşmelerinde 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yıllık kira artışı yüzde 25’i geçmeyecek şekilde düzenlenmiştir.

Bu kapsamda Valiliğimiz tarafından kira artışları hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı; Belediyemiz, ilgili kurum müdürlükleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, 48 merkez ilçe mahalle muhtarı, sivil toplum kuruluşları, emlak İşleri ile iştigal eden kuruluşlar ve emlakçılar dernek temsilcileri katılımıyla düzenlenmiştir.

Konu hakkında ilimizde yapılan çalışmalar ile bu çalışmaların nasıl sürdürüleceği konusunda sunumlar yapılmış, mevcut sorunlar hakkında gerekli yasal açıklamalarda bulunulmuştur.

Valiliğimizce konu hakkındaki işlem ve uygulamalar yakından takip edilecek olup, kira işlemlerindeki kanuni zorunluluklara uyulması ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda ilgililere uyarılarda bulunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri