Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Eskil Kaymakamı Yunus Coşkun’a kız istedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Eskil Kaymakamı Yunus Coşkun’a kız istedi

Aksaray Valisi, İlçe Kaymakamına kız istedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Eskil İlçesi Kaymakamı Yunus Coşkun’a kız istemek için erkek tarafı olarak dünürcü oldu.  Kız isteme merasimi için Konya’ya giden Vali Aydoğdu görsel sanatlar öğretmeni Rabia Koyuncu’yu ailesinden Kaymakam Coşkun’a istedi. 


Tuzlu kahve ile başlayan merasimde adet ve geleneklerin uygulanmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ında bulunduğu merasimde “Yunus kardeşimiz bizim gözbebeğimiz, devletimizi emanet edeceğimiz genç ekip arkadaşlarımızdan bir tanesi. Kızımız Rabia’da bizim öğretmenimiz kardeşimiz. Onlar birbirlerini görmüşler beğenmişler, bize de gelip onları istemek düşüyor. Allah’ın emri Peygamberin kavli ile kızımız Rabia’yı oğlumuz Yunus’a istiyoruz.’ dedi.


Koyuncu ailesi büyüklerinin uygun görüşlerini belirtmesi üzerine genç çiftlerin söz yüzüklerini takan Vali Aydoğdu geleneklere göre kesmeyen makas için bahşiş verdi.
Kaymakam Coşkun ile öğretmen Rabia’nın bir yastıkta kocamaları dileğinde bulunan Vali Aydoğdu; “Allah kalplerine gönüllerine hüzün vermesin. Evlilik karşılıklı sevgi, saygı ve fedakârlıktır. Birbirlerini kırmadan dökmeden huzurlu bir hayat yaşasınlar. Allah mutluluklarını daim etsin” dedi. 
Coşkun ve Koyuncu aileleri ile bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu her iki aileye hayırlı olsun dileğinde bulundu. 

 



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri