Aksaray´da "68 Sanatçı 68 Eser"Uluslararası Panel düzenlendi

Aksaray´da

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

68 Sanatçı 68 Eser
 
ksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye´nin pek çok alanda çok önemli mesafeler aldığını, bu başarıların estetik, kültür ve sanat alanlarında da gösterilmesinin önemli olduğunu söyledi.
 
ASÜ Geleneksel Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GETSAM) tarafından düzenlenen ?68 Sanatçı 68 Eser Uluslararası Karma Sergi ve Aksaray ve Sanat? konulu panelin açılışında konuşan Rektör Şahin, Üniversite olarak kültür ve sanatla ilgili çalışmaları önemsediklerini ve öğrencilerin bu alanlarda kendilerini yetiştirmeleri hususuna ayrıca bir önem verdiklerini söyledi. Türkiye´nin son zamanlarda pek çok alanda elde ettiği başarıları anımsatan ve estetik, sanat, kültür anlamında da bu başarı ivmesinin yakalanmasının önemine dikkat çeken Şahin, ?Sanat, iç dünyamızın dış dünyaya yansıması şeklinde de ifade edilebilir. Coşkularımız, heyecanımız, üzüntülerimiz, sevgimiz? Bunlar ve daha fazlası, aynı zamanda sanata da yansıyor. Bu faaliyetleri genişlettikçe, daha büyük bir kitlenin iç dünyasını da zenginleştirme imkânına sahip oluyoruz. Yer yer ihtiyacını hissettiğimiz nezaket, zarafet, estetik gibi kavramların, insanların gönlünde daha fazla yeşermesine imkân sağlamak da sanatla oluyor? dedi. ASÜ GETSAM Müdürü Öğretim Görevlisi Fatma Küçük, etkinliğin Dünya Sanat Günü ve Dünya Turizm Haftasına denk geldiğini kaydederek, ?Merkez olarak amacımız, geleneksel ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak. Bu sanatları toplumla ne kadar çok bir araya getirebilirsek, amacımıza da o kadar doğru şekilde ilerlemiş oluruz? dedi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoğlu ise dünyanın acılar yaşadığı bugünlerde sanatın anımsanmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Dünyanın her şeyden önce sevgi, saygı ve barışa ihtiyacı olduğunu kaydeden Karoğlu, ?Mevlana´nın ?Ne olursan ol gel´ deyişinden dünyanın önemli bir pay çıkartması gerektiği kanaatindeyiz. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz? şeklinde konuştu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan da ASÜ´nün ev sahipliğindeki etkinliğin önemine vurgu yaptı.
 
Serginin gezilmesinin ve serlere dair sunumların hemen ardından Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan Popüler Müzik Orkestrası, Doktor Öğretim Üyesi Güray Alyörük´ün şefliğinde, sekiz eserden oluşan bir dinleti sundu. Ardından panele geçildi. ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Aygün´ün moderatörlüğündeki panelde Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Görür ve Dr. Ahmet Aytaç sunumlarını gerçekleştirdiler. Etkinlik hediye ve belge takdimlerinin ardından sona erdi.


Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri