Aksaray´da Ahilik Haftasına renkli kutlama

Aksaray´da Ahilik Haftasına renkli kutlama

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

32. Ahilik Haftası Kutlamaları 

32. Ahilik Haftası 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle başladı. Aksaray yöresi halk oyunları gösterisi ile başlayan törende Ahilik geleneğine göre bir esnafın icazet alması için yapılan gösteri ile canlandırıldı.

/resimler/2019-9/18/1631594517962.jpg

Aksaray Valisi Ali Mantı törende yaptığı konuşmasında; Ahiliğin kardeşlik samimiyet ve tevazu olduğunu söyledi. Vali Ali Mantı konuşmasında: ?Ahilik kardeşlikten türeyen bir kavramdır. Kardeşlik can, mal, namusun güven altında olduğundan emin olmaktır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ahilik geleneğini her zaman devam ettirilecektir.? dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ise yaptığı konuşmasında Ahilik teşkilatı samimiyet, yardımlaşma dayanışma üzerine kurulan bir teşkilat olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise konuşmasında Ahilik prensiplerinin yüzyıllar boyunca esnaf ve sanatkârlar için şaşmaz bir ölçü ve klavuz olduğunu belirtti. 

Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan ise Ahiliğin tarihi ile ilgili yaptığı konuşmasında günümüzde Ahilik geleneği ve kurallarının farklı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti. 

Konuşmaların ardından Ahilik ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudur. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende Aksaray Valisi Ali Mantı tarafından Yılın Ahisi seçilen Ramazan Kargın, Yılın Kalfası Sibel Karakaya ve Yılın Çırağı Yusuf Arıbaş´a hediye ve plaketlerini takdim etti. 

 

/resimler/2019-9/18/1632338424882.jpg

Ahilik geleneğine göre iş yeri açacak bir esnafın yaptığı ürünlerin değerlendirilmesi ve usta bir esnaf olduğuna dair kararın verildiği ?Şet Kuşatma? töreni gösterimi sunuldu. 

Törende Vali Ali Mantı, Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan´da Şet Kuşandı. 

Törene protokol üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 

/resimler/2019-9/18/1633062644241.jpg



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri