Aksaray´da arefe günü mezarlıklara ziyaretçi akını

Aksaray´da arefe günü mezarlıklara ziyaretçi akını

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Aksaray´da her yıl olduğu gibi bu  Kurban Bayramı arefesinde de mezarlıklar, sabahın erken saatlerinden  itibaren kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı.
Ervah Kabristanlığı  başta olmak üzere, Şehitler Mezarlığı ve Bedir muhtar mezarlığı arefe günü en yoğun günlerinden birini yaşıyor.

Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen vatandaşlar, Kur´an-ı Kerim okuyup, dua ediyor.Ellerindeki su dolu bidonlarla kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Şehit aileleri, Kurban Bayramı arefesinde sabahın erken  saatlerinden itibaren  Aksaray Şehitliğine gelerek, şehitlerin kabirlerini ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitlerinin kabirlerine gelen aileler, duygusal anlar yaşadı.Mezar taşlarıyla hasret gideren aileler, şehitlerin anısına Kur´an-ı Kerim okuyarak dua etti.


Her bayram öncesi kabir ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Cansu ailesi , ?Her nefis ölümü tadacaktır,her insan bunun bilincinde olup özellikle böyle mübarek günlerde mezar ziyaretlerini daha sık yapması gerekiyor. İnsan mezarlıklara gelince daha farklı bir duyguya sahip oluyor. Bir gün bizde öleceğiz,ebedi hayatımız orası bu geçici bir dünyadır. Bugün varız yarın yokuz hepimizin gideceği yer orasıdır ,inşallah anne ve babamızın mekanları cennet olur."dediler.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri