Aksaray´da beyin ölümü gerçekleşen hasta 3 kişiye umut oldu

Aksaray´da beyin ölümü gerçekleşen hasta 3 kişiye umut oldu

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören ve beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları ailesinin aldığı karar ile bağışlanarak 3 organ nakli bekleyen hastanın umudu oldu.

Aksaray merkez Yavuz Sultan Selim mahallesinde 28 Temmuz tarihinde  arkadaşı Hasan A. tarafından  tüfekle  kazara vurulan Yakup kaya  ağır yaralanmıştı.  Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen  dün beyin ölümü gerçekleşen Yakup Kaya´nın organları ailesinin aldığı karar ile bağışlanarak 3 organ nakli bekleyen hastanın umudu oldu.

  Ankara Numune hastanesinden gelen organ nakli  özel ekipleri Aksaray Eğitim Araştırma hastanesinde yaptıkları operasyon ile karaciğeri  ve böbrekleri alarak Ankara´ya nakil ettiler.

Aksaray il sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan yaptığı açıklamada"Aksarayda bir kardeşimizin beyin ölümü gerçekleşti. Aileye sabır merhuma Allahtan rahmet diliyorum... 

Aile aldığı karar ile üç kişi umut oldu,aileye sonsuz teşekkürler ederiz. Gecesini gündüzüne katan Organ nakli ekibine, aileyi Bilgilendiren ilk günden beri yanında olan hastane ekibine teşekkür ederiz."dedi.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri