Aksaray´da CHP-İYİ Parti ortak aday ittifak çalışmaları sürüyor

Aksaray´da CHP-İYİ Parti ortak aday ittifak çalışmaları sürüyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

CUMHURİYET HALK PARTİSİ VE İYİ PARTİ ARASINDAKİ İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
CHP Aksaray il Başkanı Ramazan Koçak yaptığı açıklamada;Bilindiği üzere, Cumhuriyet Halk Partis ve İyi Parti 31 Mart Yerel Seçimleri için belli büyükşehirlerde ittifak sağlamış ve bunu geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurmuşlardır. 
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Örgütü olarak bizlerde, ittifak ruhu doğrultusunda, Genel Merkezimizin bilgisi, desteği ve onayı dahilinde, İyi Parti Aksaray İl Örgütü ile ittifak görüşmelerini sürdürmekteyiz.
Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Örgütü olarak bu görüşmelerde ki temel amacımız: 31 Mart´ta kazanabileceğimiz en mantıklı formülü bulmak, bunu yaparken her iki partinin de üye ve seçmenlerini incitmemek ve bu konuda mutabık kalabilmektir. 
Bu görüşmelerde ki  temel hedefimiz ise: 31 Mart seçimlerini kazanarak, rantçı belediyecilik anlayışının yerine halkçı bir belediyecilik anlayışını tesis etmek isteyişimizdir. Somut bir örnekle açıklayacak olursak; sırf rant uğruna, bir takım kişileri zenginleştirmek için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ni kentin bataklığına yapan anlayıştan Aksaray´ımızı kurtarmamız gerekiyor. Kamu alanlarını yandaşlarına peşkeş çeken, yolları vatandaşına parayla satan zihniyetten Aksaray´ımızı geri almamız gerekiyor.  Hesap veren, şeffaf olan, kentin tarihine saygılı ve bu tarihi koruyarak yaşatmak isteyen, sağlık, eğitim, çalışma koşulları, ulaşım, sosyal donatı alanları ve sosyal yaşam olanakları ile insan ve emek dostu bir kent yaratmayı hayal ediyoruz. Kentimizi mutlu insanlar kenti yapmak istiyoruz. Aksaray´ımız beş yıl daha kaybetmesin düşüncesi ile de İyi Parti ile ittifak görüşmelerini sürdürüyoruz.
Aynı zaman da bilinmesini isteriz ki bizler için ittifak demek uzlaşı demektir. Uzlaşmak ise, dayatma kültüründen uzak, teslim almak ya da teslim olmak değil, her iki tarafın şartlarının karşılıklı kabulü ile ve karşılıklı yapılan fedakârlıklar ile anlaşmaya varılan bir kavramdır.  İyi Parti ile görüşmelerimiz bu çerçevede olumlu sonuçlanırsa Aksaray´da tüm dengeleri değiştirecek gelişmeler yaşanacaktır. 
Şayet ittifak görüşmeleri olumsuz sonuçlanırsa, Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimlere, dürüst, çalışkan, sevilen, kendini ispatlamış, kamuoyunun takdir ettiği isimlerinden birini aday göstererek gireceğiz ve seçim sürecinde tüm örgütlerimiz ile sahada olacağız. 
Aksaray kamuoyuna saygılarımla sunarım.
 
CHP AKSARAY İL BAŞKANI                                                RAMAZAN KOÇAK


Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri