Aksaray´da dolu tarım arazilerine zarar verdi

Aksaray´da dolu tarım arazilerine zarar verdi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Geçtiğimiz gün Aksaray´da etkisini gösteren dolu yağışı tarım arazilerine büyük zarar verdi.Zararın en fazla olduğu yerler  Sultanhanı,Eskil,Eşmekaya ve incesu köyü olarak belirlendi.
Sultanhanı ilçesinde Dün Aksam Saat 21.00 Sıralarında Yağan Etkili Dolu İlçedeki Tarım arazilerinde büyük zarara uğrattı.. Meterolojinin Dün için Tahmin ve Uyarısını yaptığı Dolu Yağışı Sultanhanı ilçesindeki Tarım arazilerinde büyük zarara uğrattı.
 
Yağışın ardından hasar gören arazilerde inceleme yapan üreticiler, çok üzgün olduklarını belirterek yardım talebinde bulundu.
 
Bazı yerlerde yüzde 100´e yakın kayıp oldu
 
 /resimler/2019-5/3/1043127968638.jpg
 
Arazide İncelemede bulunan vatandaşlar Sultanhanı ilçesinde Akşam aniden bastıran dolunun özellikle Yonca tarlalarında büyük hasarlara yol açtığını söylediler. Eskil ilçesi, Eşmekaya Kasabası ve İncesu köyünde bazı tarım arazilerinde de etkili olan Dolu nedeniyle bölge çiftçisi büyük zarara uğradı.
 
Bazı yerlerde yüzde 100´e yakın verim kaybı olduğunu ifade eden Çiftçiler, "Ceviz büyüklüğüne yakın dolu yağdı. Böyle olunca yapacak bir şeyimiz yok. Büyüme döneminde olan Yonca ve Ekinlerimizde dökülmeler meydana geldi. Bir çok arazide durum ürün alınamaz vaziyette Üreticilerimizi çok üzen bir durum oldu. Sigorta yaptıran üreticilerimiz, hasar-tespit çalışmasının ardından zararlarını inşallah tanzim edeceklerdir. İnşallah bir daha böyle doğal felaketler yaşamayız." dediler.
 
Diğer bir Çiftçimiz ise " Hasar durumunun bölgelere göre farklılıklar gösterdiğini söyledi.
Üzgün olduklarını kaydederek, "Tarlaları gezdik üzücü bir durum ancak tabii ki Allah´tan gelen bir şey. Ne yapalım. Nasip kısmet böyleymiş." dedi.
 
/resimler/2019-5/3/1043544533432.jpg


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri