Aksaray´da dolu yağışının zarar tespit çalışmaları başladı

Aksaray´da dolu yağışının zarar tespit çalışmaları başladı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 

Aksaray´da doludan zarar gören ekili arazilerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor

 

/resimler/2019-5/3/1250236125619.jpg

 Geçtiğimiz gün Aksaray´da etkisini gösteren dolu yağışı tarım arazilerine büyük zarar verdi.Zararın en fazla olduğu yerler  ilk belirlemere göre Sultanhanı,Eskil,Eşmekaya ve incesu köyü oldu.

İncesu köyü muhtarı İsmail Uysal yaptığı açıklamada,"Devletimiz çiftçisinin yanında ve  zarar tespitleri yapılmakta.Zarar olan bölgeler ağdaş ,şıhhamzalar,uzuncakuyu,yanağıl,,bignik,höyük, Büyük kılavuz,Günece,musakuyusu,köy civarı,sapcal köylümüze büyük geçmiş olsun..Tespitler mevki olarak yapılmakta isim olarak yapılmamakta bakanlık uygun gördüğü takdirde kişi bazında tespit yapılacaktır."dedi.

 

/resimler/2019-5/3/1257175157184.jpg

Eskil´de özellikle son bir buçuk aydır bol yağmur yağarken bu durum çiftçileri rahatlatmış olsa da dün ikindin saatlerinde yağan doluysa çiftçiye zarar açtı. Eskil´in merkez ve köylerinde yağan fındık büyüklüğündeki dolular, tarladaki ekili mahsullere büyük zararlar açtı.

Bugün Eskil İlçe Tarım ve Eskil Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklama da doludan dolayı zarar gören mahsul sahiplerinin başvuru yapması gerektiği ilan edildi. İlçe Tarım Tarafından, zarar gören tarlalarda zarar tespiti yapılıp, tarım bakanlığına teslim edilecek. Tarlalar sigortalı olmasa bile, eğer tarım bakanlığı dosyaları kabul ederse, Eskilli çiftçinin zararları karşılanacak.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri