Aksaray´da" Dünya Yürüyüş Günü "Etkinliği Yapıldı

Aksaray´da

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği Yapıldı
Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Aksaray FM ,  "Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında etkinlik düzenledi.
Sabah saatlerinde, Kılıçaslan Parkı´nda gerçekleşen yürüyüşe,sağlık müdürlüğü personeli, aile hekimleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular, sağlık sendikaları temsilcileri ile Aksaray FM çalışanları ile  çok sayıda vatandaş katıldı. Kalabalık grup, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü pankartıyla yürüdü.
Halk Sağlıyı Hizmetleri Başkanı  Dr. Zahit Kaya,"Hepimizin bildiği gibi yaklaşık 5 yıldır Sağlık Bakanlığı olarak özellikle obezite ile hareketsiz yaşamla mücadele içerisindeyiz. Bununla ilgili farkındalık oluşturabilmek adına yürüyüş, bisiklet etkinlikleri ve bir takım spor hareketleri yapmaktayız. Kurumsal olarak bir değişim içerisine girdik, artık Sağlık Müdürlüğü bünyesinde tüm kurumlarımız birleşti. Bundan sonra da tüm bu etkinlikler yine Sağlık Müdürlüğü bünyesinde devam edecek. Biz de bu çalışmalarımızı inşallah devam ettireceğiz."
 Yürüyüşün en kolay yapılabilen egzersiz olduğunu savunan Kaya , "Günde 10 bin adım atmalıyız. Bunu yaptığımız zaman gerçekten sağlıklı ve fit insanlar haline gelme şansına sahibiz. Biz de insanlarımıza bunu anlatmaya çalışıyoruz. 10 bin adım belki zor gibi gözükebilir ama yürümeye başladığınız zaman çok kolaylıkla bitirilebilen bir şey." dedi.
Aksaray FM radyosu sahibi Abdulkadir Ay; ?Radyomuzun 28´inci kuruluş yıl dönümü için bizde yürüyüşe katıldık ve herkesi de yürüyüş yapmaya davet ediyoruz."
 


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri