Aksaray´da iş arayan değil,iş veren gençler

Aksaray´da iş arayan değil,iş veren gençler

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

AKSARAYDA İŞ ARAYAN DEGİL İŞVEREN GENÇLER

Aksaray çalışma ve İşkurumu il müdürlüğü ile ticaret sanayi odası iş birlikteliğinde 100 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika dağıtım töreni, 100 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu imza töreni ve girişimcilik semineri düzenlendi.

Programda uygulamalı girişimcilik sertifikası alan ve Kendi işinin patronu olan engelli, eski hükümlü, kadın ve Genç Girişimciler başarı hikâyelerini anlattılar. 25 yaşında genç girişimci İsmail avuç Tekstil sektöründe faaliyete başlayarak iş arayan değil işveren genç olarak Çalışma Hayatında yer almanın mutluluğunu yaşıyorum ve şu an fabrikada yaklaşık 50 kişi çalışıyor, herkese girişimci olmayı öneriyorum, İŞKUR ve Ticaret Sanayi odasına teşekkür ediyorum dedi. Kadın girişimci Hatice derin ise 65 yaşındayım, girişimciliğin yaşı yok istihdam ve katma değer üretmenin mutluluğunu yaşıyorum İŞKUR´a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

 

2 YILDA 1200 GİRİŞİMCİ

Aksaray çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş konuşmasından bugün başlayan 100 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu ile toplamda 24 kursta 610 kişi mezun olacak. Böylelikle Çalışma hayatı içerisinde gençlerimiz iş arayan değil işveren gençler olarak yer alacaklar. Bugün Bu salonda kamu STK iş birlikteliğin en güzel örneğini görüyoruz. 50´ye yakın sivil toplum kuruluşu ile işbirliği içerisinde faaliyetlerde İŞKUR bulunmuş ve Ticaret Sanayi Odası ile girişimcilik eğitimi düzenliyoruz. Aksaray ilimizde iki yılda 1200 girişimci işgücü piyasası içerisinde yer aldı. Bilhassa dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan eski hükümlü ve engellilere yönelik bir çağrı döneminde 60 proje başarılı bulundu ve farklı sektörlerde kendi işlerini kurdular.

Böylelikle engelli ve eski hükümlü projelerinde Türkiye birincisi Aksaray.

Ayrıca dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan Kırsal alanda yaşayan 75 girişimci kadına uygulamalı girişimcilik sertifikası verilmiş ilk etapta yaklaşık 10 girişimci Kadın kendi işyerini kurmuştur. Bugün gerçekleşen girişimcilik eğitimlerinde girişimci adaylarımızın iş fikirleri Tekstil, Gıda, hayvancılık, Güneş Enerji Sistemleri, seracılık, imalat, Mobilya, web Danışmanlık, mobil uygulama yazılım, Medikal ürünleri, takı tasarım ve Optik sektörleri olmak üzere farklı alanlarda iş fikirleri söz konusudur. bu eğitimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

YENİ BAŞARI HİKAYELERINE IHTIYACIMIZ VAR

 

Aksaray Ak Parti milletvekili Cengiz Aydoğdu; Temennimiz Aksaray ilimizde iş arayan genç yerine işveren gençlerimizin sayısının artırılması ve yeni başarı hikâyelerinin yazılmasıdır. Bölgemizde girişimcilik ruhunun daha yaygınlaşması gençlerimizin, kadınlarımızın, engelli, eski hükümlü Vatandaşlarımızın Kendi işinin patronu olmasıdır. 2023 hedeflerine ulaşmak için başarı hikâyelerini yenilerini eklememiz gerekiyor dedi. Hükümetimizin gençlerin girişimlerine yönelik sayısız teşvikler verdiğini, Çalışma hayatı içerisinde daha fazla girişimciye genç ve kadınların yer almasını temenni ettiğini belirtti. KOSGEB tarafından 50 bin TL hibe 100 bin TL´ye kadar faizsiz kredi desteğinin ve yine İŞKUR tarafından eski hükümlü ve engellilere yönelik 50 bin TL´ye kadar hibe desteğinin iş fikri olan girişimci adaylara önemli bir destek olduğunu belirterek girişimcilik seminerinin hayırlara vesile olmasını temenni ederek girişimci adaylarına ayrı ayrı tebrik etti ve sertifikalarına dağıttı.

Programa AK Parti Aksaray milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Aksaray çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, MÜSİAD başkanı Emin Dağdaş ,Askon Başkanı Hasan dağ ,AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, AK Parti Merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk çok sayıda İl Müdürü ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı.



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri