Aksaray´da sulama sezonu açıldı

Aksaray´da sulama sezonu açıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Uluırmak Sulamasında 2019 yılı sulama sezonu açılmış  olup, sulama işlemi; sağ sahil ve sol sahil ana kanalları ile Uluırmak dere yatağı vasıtasıyla gerçekleştirilecektir.

 

/resimler/2019-4/17/1257472574969.jpg

 DSİ BOĞULMALARA KARŞI UYARDI!

Sağ sahil ve sol sahil ana kanallarının bazı bölümleri meskun mahal içerisinde yer almaktadır. Kanalların meskun mahal içerisinde yer alan kısımlarında tel örgü bulunmasına rağmen, bazı bölümlerde tel örgü ile uyarı levhalarının tahrip edildiği, vatandaşlarımız tarafından köprü korkuluklarından suya girildiği gözlenmektedir.

 

Uluırmak Sulaması, sulama kanalları genel olarak 2-3 m derinliğinde beton ya da toprak kanal olarak inşa edilmiştir. Bu ve benzeri kanallarda su debisi ve dip akıntısı çok güçlü olduğundan yüzme ve balık avlama faaliyetleri kesinlikle gerçekleştirilmemelidir. Ayrıca kanal içerisinde bulunabilecek yabancı cisimler insan sağlığı açısından tehdit oluşturmakta olup, boğulma vakalarına bile sebep olabilmektedir.

 

Bu sebeple vatandaşlarımızın baraj, gölet, sulama tesis ve kanallarına serinlemek, yüzmek, balık avlamak gibi  benzer amaçlarla kesinlikle girmemeleri, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirleri almaları, çocukların sulama tesisi ve sulama kanallarına kesinlikle yaklaştırılmaması hususları önemle duyurulur.     

 

/resimler/2019-4/17/1258097575513.jpg



Anahtar Kelimeler: Aksaray sulama sezonu açıldı
Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri