Aksaray’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla tören düzenlendi

Aksaray’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla tören düzenlendi

Aksaray’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla tören düzenlendi

Çanakkale Geçilmez

 Aksaray’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. 

Aksaray Şehitliğinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İYİ Parti Milletvekili Av. Ayhan Erel, Aksaray Üniversitesi Rektörü Porf.Dr. Yusuf Şahin, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı D.Mehmet Akbulut daire müdürleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.
Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı D.Mehmet Akbulut Şehitlik Anıtına çelenk sundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak Huzur içinde uyuyunuz. Emin olun ki bu zafer sayesinde rengini siz şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek yurt semalarında hür olarak dalgalanacaktır dedi.
Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak konuşmasının devamında; Saygıdeğer şehit ailelerimiz kahraman gazilerimiz ünvanların çoğu çalışılarak elde edilebilir. Lakin şehitlik ve gazilik bedeli canla ve kanla ödenen iman ve cesaretle kazanılan ünvanlardır. Bu ünvanlara denk başka bir unvan mevcut değildir. O nedenle şehitlik ve gazilik her iki alemde de sahibini onurlandıran müstesna mertebelerdir diye konuşmasına devam eden Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak; Siz değerli şehit aileleri şehadete uğurladığınız evlat ve eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır ve siz kahraman gazilerimiz aziz vatanımızın bekası için verdiğiniz hizmetle ne kadar övünseniz yeridir. Vatan size minnettardır. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale deniz zaferi ve şehitleri anma gününde bu toprakları bize vatan kılan Çanakkale geçilmez diyerek bütün dünya milletlerinin hafızasına kazıyan başata Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol şehit mezarlarını ziyaret ederek mezarla gül bıraktı.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri