Aksaray'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Aksaray

24 Kasım Öğretmenler Günü programı Aksaray Kültür Merkezi’nde Vali Ali Mantı katılımıyla düzenlenen törenle kutlandı. 

Programa Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İdari Yargı Komisyon Başkanı Seyfullah Sarıgül, Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program Kuranı Kerim Tilavet, Adaylığı kalkan öğretmenlerin konuşmalarıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü mesleklerin en kutsalının öğretmenlik olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Müdürü konuşmalarının devamında “Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olacak kadar saygı ve minnet duymamız gerektiğinin bize öğretildiği dünyada senenin her günü hediye edilse azdır. Tüm peygamberlerin ortak mesleği öğretmenliktir. Hiçbir maddi karşılık izah edilmeden, fedakârlıklarla hayat tarzı haline getiren öğretmenlerimiz yarınlarımızın inşasında en büyük paya sahiptir.” dedi.

Vali Ali Mantı yaptığı konuşmasında öğretmenlerimiz ilk emri oku olan dinimizin öğrencilerimizi yarınlara hazırlayarak yerine getirdiklerini belirtti.

     Vali Ali Mantı yaptığı konuşmasında “Bilindiği gibi her mesleğin bir hocası vardır.  Çiftçiliğin piri Hz. Adem, demircinin piri Hz. Davut, terzinin piri Hz İdris, balıkçının piri Hz Yunus, Tüccarlığın Piri Hz Muhammed, öğretmenliğin piri bizzat yaratıp yaşatan insanları her konuda eğiten Allah. Öğretmenlerimiz dinimiz ilk emri oku olan hayat felsefesinin gereğini yerine getiriyorlar. Sorumluluklar büyük olunca dikkat etmeleri lazım. Öğretmen olarak çocuklarımızın karşını çıktıklarında verecekleri her bir deste çok dikkatli olmaları lazım. Öğretmenlik mesleğinin çok zor olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Öğretmenler olarak sorumluklarımızı birlik ve beraberlik içerisinde öğrencilerimizi yarınlara daha iyi ve daha güçlü bir şeklide hazırlayalım.” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Ali Mantı, öğretmenler arası kompozisyon yarışmasında derece yapan öğretmenlere, lise öğrencileri arsında kompozisyon yarışmasında, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arası resim yarışmalarda derece yapan öğrencilere çeşitli hediyeler ve emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verdi.

Program öğretmen ve öğrencilerden oluşan  koronun müzik dinletisiyle sona erdi. 



Anahtar Kelimeler: Aksaray' Kasım Öğretmenler Kutlandı
Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri