Aksaray'da 54 hafız için icazet merasimi düzenlendi

Aksaray

Aksaray'da 54 hafız için icazet merasimi düzenlendi

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Laleli Erkek Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 54 hafız için icazet merasimi düzenlendi. Aksaray Ulu Camiinde gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Aksaray Vali Yardımcısı Hakan Kılıçkaya, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Reisü’l-Kurra Vekili Hamza Gökçe, İl Müftümüz Veysel Işıldar ve vatandaşlar katıldı.

 

Program Kur'an kursu öğreticisi Hilati Özdemir ’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İcazet merasiminde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İşliyen, eğitimini tamamlayan hafızları kutladı, okunan Kur'an'ın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

 

Başkan Yardımcısı İşliyen konuşmasında; Bugün yüzyıllardır ayakta duran ulu bir tarihi mirasta, tarihi bir hadiseye şahitlik ediyoruz. Bu gençlerin, hafızlığını tamamlamalarında emeği geçen anne babalarından, hocalarından, imkan hazırlayan kurs görevlilerine, onlara sabırla eğitim verenlerden ve kendilerinden Cenab-ı Hak razı olsun. Bu kursların yürümesinde, ayakta durmasında, gençlerimizin yetiştirilmesinde emeği olan, duası olan, katkısı olan kim varsa hepsinden Allah razı olsun.” dedi.

Allah'ın, bizim için gönderdiği, Kuran-ı Kerim’i doğru okunması gerektiğini vurgulayan İşliyen; “Kuran-ı Kerim sadece sevap kazanmak için okunan bir kitap değildir. Hayatımıza yansısın diye, sokağımızı güzelleştirsin diye, evimizi, gönlümüzü, kalbimizi güzelleştirsin diye, el ve ayak kimseye zarar vermesin diye indirilmiş bir kitaptır. Bir insan Kuran’ı okuduğu, anladığı, ezberlediği halde örneğin yalan söylemeye devam ederse Kuran ondan ne kadar uzaktır. Allah, bizim için gönderdiği, indirdiği Kuran-ı Kerim’i doğru okumayı, güzel okumayı, doğru anlamayı ve güzelliklerini hayatımıza taşımayı her birimize nasip etsin.” diye konuştu.

 

 

İl Müftüsü Veysel Işıldar ise; “Allah’ın kullarına, bu dünyada da ahirette de huzur ve mutluluk veren en güzel isim ve sıfatları hepimizin üzerine olsun. Ülkemizin, milletimizin, bütün İslam aleminin ve Müslümanların üzerine olsun. Filistin, Gazze, Türkmenistan ve dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimizin üzerine olsun. Bugün yine bu güzel mabette çok güzel bir hafızlık merasimine şahitlik ediyoruz. Buradaki 54 tane hafızımız, Kuran’ın hafızı, Kuran’ı ezberleyen adaylar olarak aramıza katıldılar. Onlara, hocalarına, anne ve babalarına mübarek olsun. Bu evlatlarımız aynı zamanda ülkemizin, milletimizin, topraklarımızın da manevi muhafızlarıdır. Dolayısıyla biz kendimizi bu manada da güvende hissediyoruz. Çünkü Kuran’ın ezberlendiği, okunduğu yere rahmet melekleri gelir. Oraya Allah’ın hürmeti iner.” Dedi.

Hafızlık icazet merasiminin bitiminde öğrencilere, hafızlık eğitimini başarıyla tamamladıklarına dair icazetleri dağıtıldı ve İl Müftülüğünce çeşitli hediyeler verildi. İcazet merasimi Reisül Kurra Vekili Hamza Gökçe'nin duası ile sona erdi.



Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Perşembe 21.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri