Aksaray'da bir araçta 4 kınalı keklik ele geçirildi

Aksaray

Aksaray'da bir araçta 4 kınalı keklik ele geçirildi

Aksaray ili Ağaçören ilçesi E-90 karayolunda Ağaçören İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından  icra edilen Önleyici Kolluk Devriyesi esnasında A.A. (1974-E) şahsın seyehat ettiği araçta yapılan kontrolde, araç içerisinde (4) adet canlı kınalı keklik kuşu bulundu.Yapılan sorgulama esnasında kınalı kekliklerin künyesinin bulunmadığı ve aynı zamanda izinsiz nakil ettikleri tespit edildi.

Devriye ekiplerince, (4) adet kınalı keklik kuşu muhafaza altına alınarak, Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Araç sahibi A.A. (1974-E) isimli şahsa 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa Muhalefetten toplamda 7.956 TL idari para cezası uygulandı.

Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kınalı kekliklerin yapılan kontrolü neticesinde kanatlarının tüy kısımlarının kesilmiş olduğu ve uçma yeteneklerini kaybettikleri tespit edildi. Kınalı keklikler tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılarak tekrar doğaya bırakılabilmeleri için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce Konya ilindeki Bahri Dağbaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğüne sevk edildi.



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri