Aksaray'da dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Aksaray

Aksaray'da dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Aksaray'da dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi
Aksaray'da bazı bölgelerde  etkili olan dolu, ekili alanlar ve  açıkta üretimi yapılan ay çekirdeği, sebze ve meyvelere zarar verdi.

 

Yeşilova ve Yeşiltepe beldelerinde öğleden sonra  etkili olan sağanak yağışın ardından dolu yağdı. Yaklaşık 10 dakika yağan dolu, özellikle yaş sebze fideleri ve meyve ağaçlarına zarar verdi. Açıkta üretimi yapılan  fasulye ve yeni çiçek açan fidanlar zarar gördü.

 

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav:"Bugün öğleden sonra gerçekleşen dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören tüm Yeşiltepeli ve Yeşilovalı üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Üreticilerimize ait ekili arazilerin hasar tespit çalışmaları İl Müdürlüğümüz ve Aksaray Ziraat odamızın ekiplerince yapılmaya başlanmıştır.Rabbim her türlü afadlardan korusun inşallah."ifadelerine yer verdi .

 

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu,"Bugün gerçekleşen dolu yağışı takriben 500-600 dekar ekili arazimizde hasar oluşmuştur. Üreticilerimize ait ekili arazilerin hasar tespit çalışmaları İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekiplerince yapılmaya başlanmıştır. Hasar durumuna göre en kısa sürede çiftçi kardeşlerimizin zarar-ziyanları karşılanacaktır. 
Rabbim daha beterinden korusun memleketimizi…"dedi.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri