Aksaray'da engelli, yaşlı veya kronik sağlık sorunu olan vatandaşlar için evde temizlik bakım hizmeti

Aksaray

Aksaray'da engelli, yaşlı veya kronik sağlık sorunu olan vatandaşlar için evde temizlik bakım hizmeti

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN “EVDE TEMİZLİK BAKIM HİZMETİ”

 

BAŞKAN DİNÇER; “İHTİYACI OLAN HER VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”
 



 

Aksaray Belediyesinin engelli, yaşlı veya kronik sağlık sorunu olan vatandaşlar için uyguladığı evde temizlik hizmeti vatandaşın takdirini topluyor.
 

Önceden randevu alınan evlere gidilip camlar siliniyor, mutfak-banyo yıkanıyor, yerler koltuklar temizleniyor, ortalık toparlanıp çöpler atılıyor. Tüm temizlik malzemelerini de belediye görevlileri getiriyor, birkaç saat içinde evi temizliyorlar.
 


 

Gönüllere dokunan evde temizlik hizmetinden sosyal izolasyona maruz kalan 65 yaş ve üzeri veya herhangi bir engel durumu bulunan dezavantajlı vatandaşlar hizmetten faydalanabiliyorlar.
 


 

Evde Temizlik Hizmeti ihtiyacı olan ve hizmeti alma kriterlerini taşıyan vatandaşlara ücretsiz bu imkânı sağladıklarını belirten Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer başarıyla uygulanan ve vatandaşın büyük takdirini kazanan uygulamayla ilgili şu görüşlere yer verdi.
 


 

“Belediye, halkı için vardır, halkın ihtiyaçları için vardır. Sosyal Belediyecilik, ihtiyacı olanın yanında olmayı, dost eli uzatmayı gerektirir. Biz bu anlayışla vatandaşlarımızın her anlamda yanında olmaya çaba gösteriyoruz.
 

Temizlik hizmetimizin yanı sıra rahatsızlığından dolayı evinden çıkıp berbere, kuaföre gidemeyen yurttaşlarımıza da kişisel bakım hizmeti veriyoruz. İhtiyacı olan her vatandaşımızın yanındayız” diye konuştu.
 

Vatandaşlara temizlik hizmeti veren Aksaray Belediyesi ekipleri, temizlik yaptıkları hanelerde vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemeleri adına onlarla yakından ilgilenerek, sohbet eşliğinde güzel bir gün geçirmesini sağlıyorlar.
 


 


 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri