Aksaray’da ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ projesi başlatıldı

Aksaray’da ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ projesi başlatıldı

‘EVET’ diyen çiftler birlikteliklerini dikecekleri fidanlarla yaşatacak

‘EVET’ diyen çiftler birlikteliklerini dikecekleri fidanlarla yaşatacak
 

Aksaray’da ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ projesi başlatıldı.  
 

 

Aksaray Valiliği öncülüğünde; Aksaray Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında hazırlanan protokolle nikah akitleri yapılacak çiftler önce kendilerine verilen fidanları toprakla buluşturacak. Orman İşletme Müdürlüğünden fidan dikim sertifikası alacak çiftler daha sonra nikah işlemlerini gerçekleştirecek.  
 

Evlilik Hatıra Ormanı projesi kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; belediye asfalt şantiyesi karşısı Akin Köyü yolu yanında gerçekleştirilen etkinlikte projenin ilk fidanlarını birbirlerine evet diyen iki çift ile dikerek üzerinde isimleri yazan plakaları hatıra ormanı kütüğüne çaktı.  

 

Çok anlamlı bir projeyi daha başlatıyoruz
 

Vali Kumbuzoğlu; Aksaray’da yeşil ve orman alanları oluşturulması çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Bölgenin Türkiye’de en az yağış alan bölgeler arasında bulunduğuna dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu; “Geleceğimiz, nefesimiz, yağmurumuz, bereketimiz dikeceğimiz fidanlarla oluşturacağımız ormanlara bağlı. Bizler bunun farkındayız. En önemli önceliğimiz, gençlerimize, çocuklarımıza, daha yeşil bir Aksaray bırakmak. Kentte 18 hatıra ormanı oluşturduk. Çok anlamlı bir projeyi de bugün başlatıyoruz. ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ projesi kapsamında çiftlere, nikah töreninin yapıldığı gün dikilmek üzere özel fidanlar verilecek. Çiftlerin adları ve evlilik tarihleri ile özelleştirilecek plakalar taşıyan fidanları toprakla buluşturacaklar. Kendilerine verilecek belge ile nikah işlemlerini tamamlayacaklar” dedi.
 

Evlilik hatıra ormanı projesinin sadece aşkı değil, aynı zamanda doğayı da büyütmeyi hedefleyerek çiftlerin özel günlerini unutulmaz kılacağını vurgulayan Vali Kumbuzoğlu daha sonra; Petek-Muhammed ile Nisa Nur-Halil Can çifti ile birlikte ‘Evlilik Hatıra Ormanı’ alanında ilk fidanları toprakla buluşturdu.  
 

Etkinliğe katılan Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya ve birim amirleri genç çiftleri tebrik ederek hatıra ormanı alanında fidanları toprakla buluşturdular.  
 



 


 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri