Aksaray'da Jandarma Ceviz Festivaline katılanlara KADES'i anlattı

Aksaray

Aksaray'da Jandarma Ceviz Festivaline katılanlara KADES'i anlattı

 

 Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında, kadın vatandaşlarımıza yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla eğitim, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerine azim ve kararlılıkla devam ediliyor.

 Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı çerçevesinde,  İçişleri Bakanlığının “Kadına El Kal-Ka-Maz!” sloganıyla 5 milyon erkeğe farkındalık eğitimleri verilmesine yönelik genelge kapsamında; 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Aksaray İli Ağaçören İlçesinde düzenlenen Ceviz Festivalinde KADES faaliyeti icra edildi.

 

KADES faaliyetinde, festival alanına gelen erkek vatandaşlarımıza, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verildi. Kadın vatandaşlarımıza ise Kadın Destek (KADES) uygulamasının kullanımı, uygulamanın cep telefonuna yüklenmesi konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca festival alanında bulunan vatandaşlarımıza, ailenin önemini belirtmek amacıyla güçlü toplum güçlü aile ile başlar, bugün evlerine gittiklerinde çocuklarına “onları ne kadar çok sevdiklerini, onların dünyaya gelmesinden dolayı ne kadar mutlu olduklarını” ve eşlerin de birbirine karşı “Seni Seviyorum, İyiki Varsın” demeleri konusunda ricada bulunuldu.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri