Aksaray’da, Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Kurulması İçin İlk Adım Atıldı

Aksaray’da, Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Kurulması İçin İlk Adım Atıldı

Aksaraylı Üreticiler, Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB’de Kümelenerek Güçlerini Birleştiriyor

Aksaray ilinde üreticilerin kümelenerek güçlerini birleştireceği Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kuruluyor.

İlin jeotermal kaynak potansiyelinin tarımsal üretimde değerlendirilerek seracılık faaliyetlerinin ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesine yönelik olarak Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB kurulması için Aksaray Valiliğinin öncülüğünde ilk adım atıldı.

Projenin, Aksaraylı üreticilerin kümelenmesi ve entegre seracılık faaliyetleri açısından bölgenin önemli projelerinden birisi olacağı değerlendirilmektedir.

Yaklaşık 2.000 dekar alanda kurulacak olan Aksaray Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB'de, büyüklüğü 25 dekardan başlayan en az 40 adet sera işletmesi ile üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik en az 20 adet sanayi tesisinin yer alması planlanmaktadır.

Aksaray ilinin ekonomik gelişmişlik düzeyine de önemli katkı sağlayacağı değerlendirilen projeyle, yılın on bir ayı üretim yapılması, yılda 50.000 ton yaş sebze ve meyve üretilmesi, öncelik ve çoğunluk kadınlar olmak üzere doğrudan 2.000 kişiye istihdam sağlanması hedeflenmektedir.

Başvuru Projesi Genel Müdürlüğüne iletilen Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB için Genel Müdürlük Makamınca görevlendirilen, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz ORUÇ başkanlığındaki, Çalışma Grup Sorumlusu Ozan YOLCU ve Ziraat Mühendisi Sebahat ARSLAN'dan oluşan teknik ekip tarafından TDİOSB yeri olarak önerilen alanda incelemelerde bulunuldu.

Aksaray Valisi Sayın Hamza AYDOĞDU başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısına da katılım sağlanmış, TDİOSB uygulamaları ile ilgili yürürlükteki mevzuat, TDİOSB'lere sağlanan teşvik ve destekler ile yürütülmesi gereken iş ve işlemler konusunda kurucu kurum ve kuruluş temsilcilerine bilgilendirme yapılmıştır.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri