Aksaray'da Karbeyaz Hotel tarafından Hasan Dağı Bisiklet Tırmanışı Düzenlendi

Aksaray

Aksaray'da Karbeyaz Hotel tarafından Hasan Dağı Bisiklet Tırmanışı Düzenlendi

AKSARAY'DA İLK KEZ 
KARBEYAZ HOTEL TARAFINDAN HASANDAĞI
BİSİKLET TIRMANIŞI DÜZENLENDİ

Aksaray’da Hasan Dağda bir ilk gerçekleştirildi. KARBEYAZ Hotel sponsorluğunda Hasan Dağı Yol Bisikleti Tırmanışı düzenlendi.

Yaklaşık 100 sporcunun katıldığı 36 km'lik  parkurda  bisiklet sporcuları, zorlu tırmanış etabında kıyasıya mücadele etti. Yarış, renkli görüntülere sahne oldu.

2 Bin rakımlı zirve yarışı,Dağılgan Spor Kompleksi önünden başlayıp Karbeyaz Hotel önünde sona erdi.

Yarışma çerçevesinde büyük erkekler kategorisinde Muhammet Çevik,  genç erkekler kategorisinde Umut Göz, U-17 kategorisinde Ediz Ateş, Masterler kategorisinde Gökhan Uzuntaş birinci oldu. 

Dereceye giren sporcular , Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön ile protokol üyelerince ödüllendirildi.

Ödül töreni öncesi konuşma gerçekleştiren Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön,“ Aksaray’ın Hasan Dağı eteklerindeki ilk kez yapılan yarışta parkur gerçekten çok güzel. Özellikle son 5,5 kilometrenin tatlı bir tırmanışı olması Türkiye’de yapmış olduğumuz yarışlar içerisine çok farklı bir güzellik kazandırdı.  Aksaray’ın uluslararası USİ takviminde yer alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerçekten buranın tanınması, bilinmesi ve görülmesi  lazım” şeklinde konuştu.

Hasandağ’ına diğer Federasyonlarında yüksek irtibata kampı yapmak için gelmek isteyeceğini dile getiren Akyön , sözlerini şu şekilde sürdürdü ; “Yüksek irtifa  kampları 1700 üstünde yapılıyor. Burası ise 2000 ‘e yakın bir rakım , milli takımlar buraya gelip 1 ay burada antrenman yapmak isteyeceklerdir. Bunun içinde burada bulunan eksikliklerinde bir an önce giderilmesi gerekiyor. Buranın su sorununu yetkililerden çözüme kavuşturmasını rica ediyoruz. Aksaray yarışmalarda, dünya zirvesi ve Türkiye’nin en zor, en tatlı ve dik parkuru olarak yerini alacaktır.'dedi.

Yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Karbeyaz Hotel sahibi  Tuncer Soyal ise sporcuları tebrik ederek , yarışmanın Aksaray’a katkısının büyük olacağını ve ilerleyen günlerde çok daha büyük yarışmalara ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri