Aksaray'da kentsel dönüşüme 10 milyon 149 bin liralık kira yardımı yapıldı

Aksaray

Aksaray'da kentsel dönüşüme 10 milyon 149 bin liralık kira yardımı yapıldı

KENTSEL DÖNÜŞÜME 10 MİLYON 149 BİN KİRA YARDIMI
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 528 hak sahibine bugüne kadar 10 milyon 149 bin 622 liralık kira yardımı yapıldığını açıkladı. Belediye Başkanı Dinçer, “Hak sahiplerine anahtar teslimine kadar her ay kira yardımı yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 


 

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in şehir tarihinde ilk kez başlattığı Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde temel kazı çalışması devam ediyor. İhalenin yüklenici firması, ihale şartnamesine göre projeyi zamanında yetişmek için fazla mesai yaparak yoğun şekilde çalışıyor.
 


 

Şehir merkezinde konumunda yer alan Hamidiye Mahallesi’nde 22 bin 500 metrekarelik alanda başlayan kentsel dönüşüm rezerv alanında 80 binanın uzlaşma yöntemiyle yıkıldığını hatırlatan Belediye Başkan Dinçer, bu projeye inanarak ciddi adımların atıldığını ve bugün gelinen noktada iyi bir aşama kaydedildiğini aktardı.  
 


 

Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesinin uzlaşma oranlarına bakıldığında Türkiye’de en yüksek oranlı projelerden bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, “Bu sayısal veriler, vatandaşlarımızın projemize olan desteğinin en açık göstergesidir” dedi.
 


 

Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi için 500 gün teslim süresinin ön görüldüğünü açıklayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Kentsel dönüşüm tamamlandığında şehir merkezimizi yenilemiş olacağız. Projeye göre 270 Konut, 178 ticaret, 126 ofis bağımsız birimi hak sahiplerine teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.
 


 


 

 
 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri