Aksaray'da kural ihlali yapan sürücülere 2 bin 653 lira ceza uygulandı

Aksaray

Aksaray'da kural ihlali yapan sürücülere 2 bin 653 lira ceza uygulandı

Aksaray’da trafik güvenliğinin sağlanması ve trafikte meydana gelecek olumsuzlukların en aza indirilmesi için aralıksız sürdürülen denetimlerde bazı kural ihlallerine ceza işlemi uygulandı. 
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenliğinin sağlanması ve trafikte meydana gelecek olumsuzlukların en aza indirilmesi adına gerçekleştirilen denetimler aralıksız devam ediyor. Kentin çeşitli noktalarında belirli aralıklarla yapılan denetimlerde trafikte meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Polis ekipleri denetim noktalarında tek tek durdurdukları araçlarda ilk olarak sürücülerin ehliyet sorgulamasını yapıyor. Daha sonra aracın plaka numarasına göre tescil denetimi yapan polisler araçların evraklarına göre POLCEP sistemi üzerinden sorgulama yapıyor. Sorgulamaların ardından trafikte olumsuzluk teşkil eden otomobillerin sürücülerine ceza işlemi uygulanıyor. Ekipler kent genelindeki noktalarda emniyet kemeri başta olmak üzere, tonaj, tescil, modifiye, cam filmi, sigorta ve muayene kontrolü yapıyor. 
10 otomobile 2 bin 653 TL ceza işlemi yapıldı
Kent genelinde sürdürülen denetimler kapsamında uygulama noktalarında toplan 78 araç durduruldu. Araç sürücülerinin sorgularının ardından 10 aracın tescil denetiminde 3 aracın muayenesiz, 3 aracın sigortasız ve 4 aracın ise modifiyeli olduğu tespit edildi. Trafikte olumsuzluk teşkil eden 10 aracın sürücülerinden 3 sürücüye sigortasız araç kullanmaktan 196’şar TL’den 588 TL, 3 sürücüye muayenesiz araç kullanmaktan 427’şer TL’den bin 281 TL ve 4 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan 196’şar TL’den 784 TL cezai işlem uygulandı.



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri