Aksaray'da kurban kesim yerleri belirlendi

Aksaray

Aksaray Belediyesi kurban bayramında vatandaşların hijyenik ortamlarda kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için tedbirlerini aldı.


Aksaray Belediyesi, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı koşullarda kurban ibadetini yerine getirmesi için gerekli önlemleri aldı. Belediye tarafından 9 farklı nokta kurban kesim alanı olarak belirlendi. Kurban satışları Aksaray Ticaret Borsası yanı modern hayvan pazarında yapılıyor.

VETERİNER HEKİMLER 
TARAFINDAN 
KONTROL EDİLECEK

Kurban satış noktasında kurbanlık hayvanların belge ve sağlık kontrolleri belediye veteriner hekimler tarafından kontrol edilecek. Ayrıca kurban satış ve kesim noktalarında yaşanacak olası trafik yoğunluğunu önlemek için belediye ulaşım hizmetleri müdürlüğü ekiplerince tedbirler alındı.

KURBAN KESİM ALANLARINDA 
ATIKLAR SIK SIK TEMİZLENECEK
Aksaray Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirirken işlerini kolaylaştırmak için kurban kesim noktalarına kurban kesim ekipmanları kuracak. Temizlik ekipleri, bayram boyunca kurban kesim alanlarında oluşan atıkları sık sık temizleyecek. Aksaray Belediyesi ekipleri her yıl alınan tedbirlere ilave olarak bu yıl kurban kesim alanlarında Kovid-19 pandemi tedbirleri kapsamında olası hastalık risklerine karşı her gün temizlik ve dezenfekte çalışması yapacak. Ayrıca kurban kesim noktalarında maske kullanımı ve sosyal mesafeye uyma konusunda vatandaşlar uyarılacak.
Belirlenen Kurban Kesim Yerleri:
Yeni Mahalle - Aksaray Ticaret Borsası Mezbahanesi
Fatih Mahallesi – Pazar Pazarı alanı
Büyük Bölcek Mahallesi – Cumartesi Pazar alanı
Kurtuluş Mahallesi – Çarşamba Pazar alanı
Coğlaki Mahallesi – Pazartesi Pazar alanı 
Şifahane Mahallesi - Cuma Pazar alanı
Taşpazar Mahallesi – Perşembe Pazar alanı
Yunus Emre Mahallesi – Cumartesi Pazar alanı
Cumhuriyet Mahallesi – Çarşamba Pazar alanı
Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, park, cadde, sokak, meydan, yol gibi kamuya açık yerlerde kurban kesimi gerçekleştirenler hakkında yasal işlem başlatılacak.
FİRARİ KURBANLIKLAR
İÇİN ÖNLEMLER ALINDI
Aksaray Belediyesi bayramda sahibinin elinden kaçan kurbanlıklar için de 2 ekip faaliyete geçirecek. 



Anahtar Kelimeler: Aksaray' kurban kesim yerleri belirlendi
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri