Aksaray'da, pazardan aldığı kestaneler Çin kestanesi çıktı...

Aksaray

Aksaray'da, pazardan aldığı kestaneler Çin kestanesi çıktı...

Aksaray'da, pazardan aldığı kestaneler Çin kestanesi çıktı...

Yılbaşı yaklaşırken, Türkiye'nin dört bir yanında satılan Çin kestaneleri, sağlık açısından ciddi riskler taşıyor. Çin'den hayvan yemi olarak ithal edilen ve yerli kestanesi olarak pazarda satılan bu kestaneler, vatandaşların sağlığını tehdit ediyor.

Aksaray'da Oğuzhan İ.isimli vatandaş Cumartesi pazarından kilosu 140 liraya aldığı kestanenin,pişirdikten sonra Çin kestanesi olduğunu farketti.

Oğuzhan İ.yaptığı açıklamada,"Bugün cumartesi pazarından kestane aldım. Fırında pişirince köpürdüğünü ve bir gariplik olduğunu gördüm.Yapışkan ve köpüren bir sıvı çıktı içinden. Araştırma yapınca Çin kestanesi olduğunu ve aslında insanların tuüketmemesi gereken bir ürün olduğunu öğrendim.
İnsanlarımız aynı tezgahtan bu  kestanelerden aldıysa tüketmemeleri için haber yapılmasını istedim."dedi

Çin kestanesi vatandaşın sağlığını tehdit ediyor

Çin'de hayvan yemi olarak kullanılan Türkiye'de ise yılbaşı öncesi her köşe başındaki bir tezgahta yer bulan Çin kestanesi vatandaşların sağlığını tehdit ediyor. Pazarda Aydın kestanesi olarak vatandaşlara satılan normal kestaneden hem ebat hem de şekil olarak farklılık gösteren Çin kestanesi normal kestanenin neredeyse yarı fiyatından satılıyor. Çiğ yenildiğinde içeriğindeki maddeler sebebiyle insan sağlığına zararlı olduğu belirtilen Çin kestanesi ateş üzerinde pişirildiğinde ise dışarıya köpük salıp bambaşka bir görünüm alıyor.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri