Aksaray’da rüzgar fırtınası ve hortum yıktı geçti

Aksaray’da rüzgar fırtınası ve hortum yıktı geçti

Aksaray’da rüzgar fırtınası ve hortum yıktı geçti

- Aksaray’da rüzgar fırtınası ve hortum yıktı geçti
- Korkutan hortum cep telefonu kamerasıyla görüntülendi
- Mandıralar yıkıldı, hayvanlar öldü, evlerin çatısı uçtu, ağaçlar yerinden söküldü
- Minaresi yıkılan caminin imamı yaralandı

Aksaray’da akşam saatlerinde etkili olan rüzgar fırtınası ve hortum caminin minaresini ve mandıraları yıktı, evlerin çatısını uçurdu. Yıkılan minareyle cami imamının yaralandığı ve ağaçların bile kökünden söküldüğü afette 5 küçükbaş hayvan da telef olurken, hortum anları bir vatandaşın ce telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi. 


Aksaray’da akşam saatlerinde rüzgar fırtınası ve hortum afeti yaşandı. Ağaçören ilçesi ve ilçeye bağlı Hacı Ahmetli Davutlu köyü, Göllü köyü, Kırımini köyü, Avşar köyü ve Hacıismailli köylerinde etkili olan rüzgar fırtınası ve hortum adeta yıktı geçti. Köylerde evlerin çatıları uçarken, arazideki mandıralar yıkıldı. Ağaçların yerinden sökülerek savrulduğu afette traktör römorkları devrildi. Araçlarında hasar aldığı, elektrik direklerinin devrildiği rüzgar fırtınası ve hortum sonrası ilçe ve 5 köyünde büyük çapta maddi hasar oluştu. Yaşanan hortum anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi.

 

Minaresi yıkılan caminin imamı yaralandı


Ağaçören ilçesine bağlı Göllü köyünde bulunan köy camisinin minaresi cami lojmanının üzerine yıkıldı. Yıkımda evde bulunan cami imamı Özcan D. (26) yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, itfaiye ekipleri ve 112 Acil Yardım ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan cami imamına ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırırken burada tedavi altına alınan cami imamının durumunun iyi olduğu öğrenildi. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede hummalı bir çalışma başlattı.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri