Aksaray’da yetim çocuklar gönüllerince eğlendi

Aksaray’da yetim çocuklar gönüllerince eğlendi

Aksaray’da yetim çocuklar gönüllerince eğlendi

Aksaray’da yetim çocuklar gönüllerince eğlendi

Aksaray’da yetim çocuklar için düzenlenen şölende onlarca yetim çocuk oyun havası, halaylar ve sıla gecesi eğlencesiyle unutamayacakları bir gün yaşadı. Mangal keyfiyle karınlarını doyuran çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
Aksaray’da yetim çocuklar için eğlence şöleni düzenlendi. Verenel Derneği tarafından ‘Yetim Şöleni’ adı altında gerçekleştirilen şölene 100’ün üzerinde çocuk katıldı. Aksaray Belediyesi Pramit Kafe’de gerçekleştirilen şölende ilk olarak mangallar yakıldı. Yetim çocuklar mangalda pişen et ve tavuklarla karınlarını doyururken ardından sıla gecesi eğlencesi başladı. Çiğ köftenin yoğrulduğu sıla gecesi eğlencesinde çocuklar halay çekerek gönüllerince eğlendi. Kimi çocuklar davul çalarken, kimisi de oyun havasında oynayarak unutulmaz bir gün geçirdi. Program sonrasında çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
Programla ilgili bilgiler veren Verenel Derneği Başkanı Serdar Seyirden, yetim çocukların boyunlarının hep bükük kaldığını belirterek, “Urfa’dan bir sıla gecesi geldi. Sıla gecesi eğlencesi düzenledik. Çocuklarımıza mangal yakıp mangal keyfi yaşattık. Yine oyun havaları ve halaylarla onların eğlenmesini sağladık. Daha sonra çocuklarımıza giyim ve diğer hediyeleri verdik. Amacımız yetim çocuklarımızın her zaman boynu bükük. Her yere gidemiyorlar, her zaman eğlenemiyorlar. Onların eğlenmesini, moral bulmalarını pandemiden dolayı 1,5 yıldır sokağa çıkamıyorlardı. Onların rahatlaması için sosyal mesafeye dikkat ederek burada eğlendirerek mutlu etmeye çalıştık” dedi.



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri