Aksaray´daki tarihi türbenin içler acısı hali

Aksaray´daki tarihi türbenin içler acısı hali

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Aksaray Kırkkızlar tepesinde bulunan 2 Kılıçarslan türbesi ve köşkü bakımsızlık ve ilgisizlikten adeta kaderine terk edilmiş halde yok olup gidiyor.

 Selçuklu Sultanı 2.Kılıçarslan´ın iç organlarının gömülü olduğu kümbet ve yanıbaşında bulunan köşk sahipsizlikten viraneye döndü. Kendini bilmez insanlar tarafından sprey boya ile duvarlarına yazılar yazılan tarihi türbe ve köşkün içler acısı hali vatandaşlar ve ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor.

2002 yılında türbe kapısı kırılarak defineciler tarafından talan edilen Türbe mezar , sekiz köşeli Selçuklu tarzında imal edilmiş bir kümbettir. Cenazelik toprak altında olup, sembolik bir sanduka vardır. Türbenin önünde Kırkkızlar Köşkü bulunmaktadır. Bu köşk de Kılıçaslan´nın haremine ait olduğu düşünülmektedir. Kümbet ve Köşk 1993 yılında Vakıflar tarafından restore edilmiştir.
 
 Halk ve ziyaretçiler  tarafından hayır duası için ziyaret edilen türbe ,ayrıca Aksaray manzarası için ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.Konya Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan türbe de son zamanlarda restorasyon çalışması başlatılmasına rağmen, restorasyon çalışmaları şu an için yarım kalmış durumda.
 
Vatandaşlar Yetkililerin bu tarihi esere gereken ilgiyi göstermesini ve türbenin bakım onarımının yapılmasını istiyor, ?tek isteğimiz bu tarihi türbenin gelecek kuşaklara taşınması...?


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri