Aksaray’ın İl Oluşunun 30. Yılında 30 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Aksaray’ın İl Oluşunun 30. Yılında 30 Bin Fidan Toprakla Buluştu

30 bin fidan toprakla buluştu

 

Aksaray’ın İl oluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında Aksaray Valisi Ali Mantı himayesinde Aksaray Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının desteğinde öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile 30 bin fidanın toprakla buluşturulması çalışmaları başlatıldı.

Kılıçaslan Tepesi ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Aksaray Valisi Ali Mantı burada yaptığı konuşmasında; “Ülke ve medeniyet olarak ağaca önem verin bir milletiz. Ağaç ve orman bize yabancı değil. Ancak ağaç ve orman Türkiye’de dünya genelinin altında kalıyor. Ağaç varlığı bakımından Aksaray ise Türkiye ortalamasının altında alt sıralarda Hepimiz karınca kararınca Aksaray’ımızı ağaçlandıracağız. Çünkü yeşillik insanın içini açıyor. İnsanı maddi manevi huzura kavuşturuyor. Gençlerimize ağaç dikmeyi dikilen ağaçları korumayı öğretmemiz lazım. Bunu sorumluluk haline getirip gençlerimize aşılamalıyız ”dedi.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri