Aksaray'ın tarihi yapıları yeniden canlanıyor

Aksaray

Aksaray'ın tarihi yapıları yeniden canlanıyor

AKSARAY BELEDİYESİ RESTORASYON ÇALIŞMALARIYLA KÜLTÜR MİRASLARINI KORUMA ALTINA ALDI

 

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER; “ŞEHRİMİZİN HER NOKTASI BİRER KÜLTÜR HAZİNESİ”
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, zengin tarihiyle geçmişe sahip Aksaray’da yok olmaya yüz tutmuş yapılarda başlattığı restore çalışmalarıyla birçok tarihi yapıyı koruma altına aldı. Belediye Başkanı Dinçer, şehir genelinde başlatılan restore çalışmalarıyla kültürel miraslarımız arasında yer alan tarihî yapıların gün yüzüne çıktığını belirtti.
 


 

Aksaray Belediyesi ile Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu koordinesinde Aksaray’ın farklı noktalarında yer alan ve geçmiş tarihin izlerini taşıyan yapılarda başlatılan rölöve ve restore çalışmalarında önemli mesafe kat edildi.  
 


 

Aksaray Belediyesi ile Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca; Kalanlar Mahallesi’nde Selçuklular dönemine ait Tarihi Kalanlar Köprüsü, Kılıçaslan Tepesindeki II. Kılıçarslan Köşkü ve Türbesi, II. Kılıçarslan Hamamı, darp olarak bilinen Melik Mahmut Gazi Hangahı, Bedriye Medresesi, Yusuf Hakiki Baba, Hasas Baba, Hamza Baba, Kemal Baba, Pir Ali Sultan ve Cemalettin Aksaray’i Türbelerinde restorasyon çalışmaları başlatıldı.  
 


 

Birçok yapının restoresi tamamlanırken II. Kılıçarslan Hamamı ile Pir Ali Sultan ve Cemalettin Aksaray’i türbelerinde çalışmalar son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, önümüzdeki günlerde restore çalışmalarına Terlemez Baba Türbesi’nin dahil edileceğini açıkladı.
 


 

“GEÇMİŞİMİZLE BAĞIMIZI KOPARMIYORUZ”
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın 11 bin yıllık tarihi geçmişi ile Anadolu’nun kadim kültür ve medeniyet merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Aksaray’ın her köşesinde birbirinden değerli birçok yapının olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Dinçer, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrimizin her noktasında, tarihin her dönemine ait eserler görmek mümkün. Aksaray’ımızı tarihi değerlerini gelecek nesillere aktarmak için restorasyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
 


 

Restorasyon sürecinde tarihi yapıların orijinal durumuna en yakın şekilde geri dönmesinin amaçlandığını belirten Başkan Dinçer, “Geçmişimizi yansıtan tarihi yapıları restore ederek gün yüzüne çıkartıyoruz ve bir nevi koruma altına alıyoruz. Şehrimizin zengin bir kültür hazinesine sahip olduğunu biliyoruz. Gelecek dönemde de bu doğrultuda çalışmalarımız olacağının sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.
 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri