Aksaray´lı Minik Hazal Ulusal Basında Geniş Yer Buldu

Aksaray´lı Minik Hazal Ulusal Basında Geniş Yer Buldu

Zeka testlerinde üstün zekalı çıktı. İstiklal Marşı´nı okuyabilmesinin yanı sıra, çok sayıda şiir, şarkı ve İngilizce renkler ile sayıları da ezbere biliyor

Aksaray Ortaköy İlçemizin  Balcı Köyünden Uzman Çavuşumuz Ferhat Çelik´in Kızı 4 Yaşındaki Prensesimiz Hazal çelik Okuduğu İstiklal Marşı İle Sosyal Medyada Paylaşım Rekorları Kırıyor.Minik Hazal´ı geçtiğimiz ay internet haber sitemizde haberini yapmıştık.Minik Hazal ulusal medya ve basınında dikkatini çekti.Bir çok ulusal medya ve basın kuruluşu minik Hazal´ı haber bültenlerine taşıdı.

4 yaşındakiminik Hazal Çelik hafızasıyla şaşırtıyor. Uzman Çavuş babasını dinlerken İstiklal Marşı´nı öğrenen minik Hazal´ın daha bu yaşta sosyal medyada  3 bin  hayranı bulunuyor.

Uzman Çavuş  olan baba Ferhat Çelik, 4 yaşındaki kızı Hazal Çelik´in hafızası ile kendilerini ve çevresindekileri  şaşırttığını söyledi. Kızının çok kısa bir sürede  İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını ezberlediğini söyleyen  Ferhat Çelik, ?Çok fazla yeteneği var ama bizi en çok şaşırtan özelliği ezber yeteneğinin çok kuvvetli olması. İlgi duyduğu bir şeyi o an için duyması yeterli o anda  ezberliyor. Evde mili maç izlerken İstiklal Marşı´nı bende okurum. Benim bu durumum  kızımın dikkatini çekmiş. Beni dinlerken  İstiklal Marşı´nı ezberlemiş. Bir gün eşimle eve geldiğimizde okudu ve çok şaşırdık? dedi.

Zeka testlerinde  üstün zekalı çıktı


 Ferhat Çelik, sosyal medya´da  sayfa aracılığıyla Hazal´ın kendine göre bir hayran kitlesinin oluştuğunu da belirtti. Şu anda sayfanın yaklaşık 3 bin takipçisi olduğunu söyleyen  Çelik, ?Kızımız ileride büyüyünce çocukluk fotoğraflarına kolay ulaşabilsin diye ?minik.hazal´ adında bir instagram sayfası açtık. Ama beklediğimizden çok ilgi gördü. Takipçi sayısından fazla kızımızın videolarını izleyenler var.  Baba Çelik, Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Vakfında yaptırdıkları zeka testinde, Hazal´ın üstün zekalı kategorisinde değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

 minik Hazal, İstiklal Marşı´nı okuyabilmesinin yanı sıra, çok sayıda şiir, şarkı ve İngilizce renkler ile sayıları da ezbere biliyor.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri