Aksaray´lı öğrenciler, SODES projesiyle İstanbul´u gördü

Aksaray´lı öğrenciler, SODES projesiyle İstanbul´u gördü

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Aksaray İli Merkez İlçesine bağlı Acıpınar köyünde,Acıpınar Ortaokulu tarafından yürütülen SODES projesi kapsamında 30 dezavantajlı öğrenci uçak yolculuğu yaparak İstanbul´u gezme fırsatı buldular. Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen proje sayesinde 30 öğrenci hayatlarında ilk defa uçak yolculuğu yaparak, iki gün boyunca İstanbul´un tarihi ve turistik mekanlarını görme fırsatı yakaladIlar

 

İki gün boyunca öğrenciler Sultanahmet camii, Süleymaniye camii, Topkapı sarayı, Ayasofya camii, Yerebatan sarnıcı gibi turistik yerlerin yanı sıra ilk defa deniz gören öğrenciler heybeli ada ,büyük ada turlarının yanı sıra, boğazda tekne turu yaparak dolu dolu iki gün geçirme fırsatı buldular.

Projenin koordinatörü ve Acıpınar Ortaokulu Müdürü Kamil Çelik , hafta sonu proje faaliyeti olarak dezavantajlı öğrencilerimizin hayatlarında bir ilke vesile olmak amacıyla , daha önce görmedikleri tarihi mekânları görme fırsatı bulduklarını belirterek, ?Öğrenciler üzerinde çok olumlu intiba bıraktı. Bu proje sayesinde öğrenciler daha önce hiç binmedikleri uçağa bindiler, daha önce hiç gitmedikleri İstanbul´un tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatını buldular. Proje kapsamında İstanbul´da önemli yerler gezildi. Gezide tüm masraflar SODES kapsamında karşılandı.´´ dedi.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri