Aksaray´lı Şehit Emniyet Müdürü Önder Güzel´i rahmetle anıyoruz

Aksaray´lı Şehit Emniyet Müdürü Önder Güzel´i rahmetle anıyoruz

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

15 Temmuz darbe girişimi gecesi en yoğun saldırıların yaşandığı yerlerin başında gelen Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, 46 yaşındaki Önder Güzel´in de şehadet mekanı oldu. Ankara Özel Hareket Daire Başkanı Yardımcısı, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Şehit Önder Güzel, 3 kız evlat babasıydı.

Şehit Önder Güzel, çevresi tarafından görevindeki tecrübesi ve şehit olma arzusu ile biliniyordu. Şehidin annesi Gülşen Güzel, oğlunun naaşı başında "Kuzum böyle olmasını istiyordu. Benim oğlum vatana ihanet etmedi. Benim kuzum vatanını severdi. Benim oğlum sonunda muradına erdi, şehit oldu" diyerek şehidin onun bu arzusunu dile getirdi.

Önder Güzel, şehadetinin ardından ailesi tarafından memleketi Aksaray´a götürüldü ve orada toprağa verildi. Şehidin cenazesine katılan 3 kızı da babaları gibi vatan hainlerinin karşısında dimdik duran nesiller olacaklarını törende giydikleri Özel Harekat kıyafetleriyle haykırdılar.

Şehidin aziz hatırasını dimağlarda yaşatmak için, Aksaray Belediye Meclisinin almış olduğu kararla daha önce 57. Cadde olarak bilinen caddenin ismi Şehit Önder Güzel olarak değiştirildi. Diğer yandan şehidin memleketi Aksaray Devlet Hastanesi´ndeki Koroner Anjiyo Merkezi´nin ismi de Şehit Polis Önder Güzel Koroner Anjiyo Merkezi olarak değiştirildi.



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri