Aksaraylı gurbetçilerden deprem bölgesi için yardım kampanyası

Aksaraylı gurbetçilerden deprem bölgesi için yardım kampanyası

Aksaraylı gurbetçilerden deprem bölgesi için yardım kampanyası

Aksaraylı gurbetçilerden destek
 

Aksaraylı gurbetçi derneklerinin çeşitli ülkelerde başlattığı yardım kampanyalarında deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere gönderdiği yardım malzemeleri Aksaray’a ulaştı.  
 

Kahramanmaraş Elbistan İlçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaraylı gurbetçilerin anlamlı desteklerinin bir bölümünün kendilerine ulaştığını, hayırsever Aksaraylı gurbetçilerin yardım kampanyaları düzenleyerek önemli bir nakdi yardımda da bulunmak için gayret gösterdiklerini kendilerine müteşekkir olduklarını söyledi.  
 

Deprem bölgelerinden acil ihtiyaç olarak bildirilen yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor. Aksaray Valiliği koordinasyonunda Gençlik ve Spor İl müdürlüğü Dağılgan Spor Salonlarında vatandaşların getirdiği yardım malzemelerinin tasnif, koli ve paketleme işlemleri personel ve gönüllüler tarafından yürütülüyor.  
 

Aksaraylı gurbetçilerden deprem bölgesi için yardım kampanyası  
 

“Asrın Felaketi” olarak adlandırılan depremin ardından Aksaray ve tüm Türkiye depremzedeler için tek yürek olup harekete geçti. Başta Almanya, Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yaşayan Aksaraylı gurbetçiler kendi yaşadıkları ülke ve bölgelerdeki Aksaray dernekleri koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için çalışma başlattı. Birçok ülkede yaşayan Aksaraylılar kurdukları gönüllü çalışma grupları ile ihtiyaç malzemeleri toplayarak tırlarla deprem bölgesine ve Aksaray’da yürütülen yardım kampanyalarına destek olmak için malzeme tırlarını kente gönderdi.  
 

Kahramanmaraş -Elbistan İlçesine koordinatör Vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaraylı gurbetçilerin Avrupa ülkelerinde kendi yaşadıkları şehirlerde başlattıkları yardım kampanyaları kapsamında gönderilen yardım tırlarının bir bölümünün deprem bölgesi illerine ve Aksaray’daki yardım toplama noktalarına ulaştığını bildirdi.  
 

Aksaraylı gurbetçilerin anlamlı yardımlarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Vali Aydoğdu Avrupa ülkelerinde yaşayan birçok Aksaraylının bizzat kendilerinin görevli olduğu deprem bölgesine geldiğini onlarla gurur duyduğunu ifade ederek; Avrupa’daki Aksaraylı vatandaşların bireysel ve Aksaraylı dernekler vasıtasıyla başlattıkları yardım kampanyalarında yardım tırlarının bir bölümü deprem bölgesi illere ve Aksaray’a ulaştığını hızlı şekilde tasniflerinin yapılarak acil ihtiyaç olarak bildirilen malzemelerin depremzedeler için deprem bölgelerine hareket ettirildiğini bildirdi.  
 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Vali Aydoğdu yaralı vatandaşların tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Deprem bölgesi illerin bazılarında arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını enkaz kaldırma çalışmalarının başladığını kaydeden Vali Aydoğdu; Aksaray ve tüm Türkiye’nin yaşanan “Asrın felakti” sonrasında tek yürek olduğunu, bundan sonra hep birlikte yaraların sarılması için gayret göstereceklerini söyledi.  
 


 

 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri