Aksaraylı sanayi ustalarından deprem bölgesine konteyner desteği

Aksaraylı sanayi ustalarından deprem bölgesine konteyner desteği

Aksaraylı sanayi ustalarından deprem bölgesine konteyner desteği

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen 2 ayrı depremin etkileri ülke genelinde halen sürerken, Türk halkı tek vücut olup depremin yaralarını sarmak için mücadele ediyor. Ülkenin her yerinde çeşitli yardım seferberliği yapılırken Aksaray’da Eskil ilçesinde bir grup sanayi ustası ve kalfası depremzedeler için konteyner üretimi yapıyor. Depremde evini kaybetmiş birçok vatandaş yurdu dört bir yanında barınmak için giderken, deprem bölgesinde kalan vatandaşların bu soğuk havalarda barınmaları için imal edilen konteynerler yardımsever vatandaşların katkılarıyla yapılıp bölgeye gönderiliyor.
İmalathanenin sahibi olan Hanifi Korkmaz, “Ben Aksaray ili Eskil İlçesi Celil Köyü’nde ikamet etmekteyim. Burada üretim yerimizde şu anda, depremde mağdur olan yurttaşlarımız, hemşerimiz için konteyner üretimi yapmaktayız. Burada amacımız onların yaralarını bir nebze de olsa hafifletebilmek için şu an da konteyner imalatı yapmaktayız” diye konuştu.
Sanayi kaynak ustalarından olan Murat Mutlu ise, “Millet devlet demektir. Burada milletimiz ve devletimiz için konteyner imalatı yapıyoruz. Ben oraya gittim, erzak götürdüm. Orada gereken her şeyi devletimiz yapıyor ama yetişemiyor. Bizde yetişemediği için böyle bir şey yapmaya karar verdik. Şimdi burada ekibimle, arkadaşlarla birlikte sabaha kadar çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri