Aksaray'lı Şehit Emniyet Müdürü Ali ER'in isminin verildiği yerleşke güven veriyor

Aksaray

Aksaray'lı Şehit,yiğit Emniyet Müdürü Ali ER'in adı verilen Ankara Sincan'daki özel harekat yerleşkesini gazeteci Abdulkadir Ay ziyaret etti.

Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğü Şehit Ali Er Grup Amirliği'nin duvarlarında,şehidimizin boy boy posterlerinin yaşatıldığı mekanda görev yapan Özel Harekatçı  yiğitler kendisini  tanımasalarda hakkında duydukları ile hayranlık duyarak,daima Şehit Ali ER'in izindeyiz diyorlar.

Şube müdürlüğü makam masasında "Ali Er" isminin yazması Ankara özel harekat Müdürü olan Mehmet Özdemir in önce vatan ruhuyla hareket eden biz varız şuurunu yansıtması asaletlerini yansıtıyor.

Ali Er Polis Özel Harekatın İlk Şehit Emniyet Müdürü...

Özel harekatın kurucularındandır. 14 temmuz 1992 'de Van Başkale Güzeldere geçidinde kendisine kurulan alçak pusuda şehit olmasaydı,bugün büyük ihtimalle özel harekat daire başkanı olacaktı.

Hakkari polis özel harekat şube müdürü olarak görev yapıyordu. 14 temmuz 1992'de Ankara'dan Van'a uçakla dönüşünde , kendisini Ferit Melen Havaalanında özel harekatçı `Abdülkadir Sadıkoğlu` ve özel harekatçı İbrahim Kaplan sivil karşıladı. 3'ü birlikte sivil araçla, sivil kıyafetlerle fakat tüfek ve teçhizatları yanlarında olduğu halde Van'dan Hakkari'ye doğru yola çıktılar. saat 18:30 sularında başkale ilçesi dahilinde bulunan güzeldere geçidinin 2730 metrelik zirvesinden aşağıya doğru, 32 virajlar ismiyle maruf yolda ilerlemeye başladılar. Bu yol son derece keskin virajlı, sağ ve sol tarafı dik ve yüksek kayalık olan  bir yoldur. Bu yolun bitimine yakın bir yerde olan ve eski bir kömür ve taş ocağının da bulunduğu mevkide, PKK lı teröristlerce  pusuya düşürülürler. Yolun teröristler tarafından kesildiğini gören ve aracı süren İbrahim Kaplan gaz kesmeden barikatı aşar ancak sayıları 30 civarında olan teröristlerin yoğun ateşi altındayken, araca bir de roket isabet eder. Araç yoldan çıkınca emniyet müdürü Ali Er ve yanındaki 2 yoldaşı, yaralanmalarına rağmen derhal aracı terkedip çatışmaya girerler. sonuna kadar savaşırlar. Çatışmada birden fazla teröristi etkisiz hale getirirler.Mühimmatlarının bitmesine yakın, 1959 kırşehir doğumlu olan İbrahim Kaplan atılan el bombasıyla şehit düşer. ali er ve 1964 rize doğumlu abdülkadir sadıkoğlu aldıkları kurşun yaraları nedeniyle şehit düşerler.

Bu 3 özel timcinin verdiği mücadele, asla teslim olmayışları ve son ana kadar teröristlerle çatışmaları herkese şiar olur. Ertesi gün yani 15 temmuz'da cenazeler önce Hakkari'ye getirilir, sonra Van'da düzenlenen törenin ardından, 16 temmuz 1992'de memleketlerinde toprağa verilirler. Yaşananlar 16 temmuz tarihli gazetelerde doğru dürüst haber bile olmaz. Milliyet gazetesinin 16 temmuz 1992 tarihli sayısının 17.sayfasında sadece bir paragraf olarak anlatılır. sonrasında şehit düşenlerin kimlikleri ve verdikleri savaşın detayları ortaya çıkınca, günlerce haber olur. vaziyeti idrak eden dönemin siyasileri şehit yakınlarına sahip çıkar.

Yıllar sonra, 11 ocak 2019'da ankara sincan’da açılan özel harekat grup amirliğine şehit emniyet müdürü Ali Er'in adı verilir.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri