Ar-Ge Proje Pazarı 8 Aralık'ta başlıyor

Ar-Ge Proje Pazarı 8 Aralık

Ar-Ge Proje Pazarı 8 Aralık'ta başlıyor

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) ilk kez kurulacak olan “Ar-Ge Proje Pazarı” için 60 proje kabul edildi. “Başımıza İcat Çıkaranları Arıyoruz!” sloganıyla düzenlenen etkinlikler 8 Aralık’ta başlıyor.  

 

Öğrenciler, araştırmacılar, sanayiciler ve girişimci adayları düzenlenen etkinlikte bir araya gelecek. Yenilik içeren, üretime dönük ve toplumsal fayda eksenli fikirlerin ortak bir platformda sunulması adına düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı, iş birliği olanaklarını da genişletecek. İlgili başvuru sürecinde etkinlik için 74 proje gönderildi. Bu projeleri değerlendiren Bilim Kurulu 60 çalışmanın sergilenmesine karar verdi. Projelerden 12’si öğrenci, 16’sı mühendislik ve temel bilimler, 17’si spor ve sağlık teknolojileri, 15’i de tarım ve çevre teknolojileri kategorisinde. Ar-Ge Proje Pazarı ile üniversite-sanayi iş birliğini teşvik etmek, teknoloji ve inovasyon bilincini arttırmak, proje hazırlama ve geliştirme kültürünü yaygınlaştırmak amaçlanıyor.  

 

Farklı kurum ve kuruluşların katkılarıyla, 8-9 Aralık 2022 tarihleri arasında kampüste yapılacak olan etkinlikte, dereceye giren çalışmalar da ödüllendirilecek.



Anahtar Kelimeler: - Proje Pazarı Aralık' başlıyor
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri