Asbaşkan Bahattin Akyön: Aksaray Hasan Dağı'nın su sorununun en kısa sürede çözülmesi gerek

Asbaşkan Bahattin Akyön: Aksaray Hasan Dağı

Asbaşkan Bahattin Akyön: Aksaray Hasan Dağı'nın su sorununun en kısa sürede çözülmesi gerek

 

Aksaray’da Hasan Dağda KARBEYAZ Hotel sponsorluğunda düzenlenen Hasan Dağ’ı Yol Bisikleti Tırmanışı programına katılmak için Aksaray'a gelen Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön,sadece Türkiye'de değil Dünyaca ünlü Hasandağında SU SORUNU olduğunu görünce yetkilileri bu konuda göreve davet etti.

Ödül töreni öncesi konuşma gerçekleştiren Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön,“ Aksaray’ın Hasan Dağı eteklerindeki ilk kez yapılan yarışta parkur gerçekten çok güzel. Özellikle son 5,5 kilometrenin tatlı bir tırmanışı olması Türkiye’de yapmış olduğumuz yarışlar içerisine çok farklı bir güzellik kazandırdı.  Aksaray’ın uluslararası USİ takviminde yer alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerçekten buranın tanınması, bilinmesi ve görülmesi  lazım” şeklinde konuştu.

Hasandağ’ına diğer Federasyonlarında yüksek irtibata kampı yapmak için gelmek isteyeceğini dile getiren Akyön , sözlerini şu şekilde sürdürdü ; “Yüksek irtifa  kampları 1700 üstünde yapılıyor. Burası ise 2000 ‘e yakın bir rakım , milli takımlar buraya gelip 1 ay burada antrenman yapmak isteyeceklerdir. Bunun içinde burada bulunan eksikliklerinde bir an önce giderilmesi gerekiyor. Buranın su sorununu yetkililerden çözüme kavuşturmasını rica ediyoruz. Aksaray yarışmalarda, dünya zirvesi ve Türkiye’nin en zor, en tatlı ve dik parkuru olarak yerini alacaktır.'dedi..



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri