ASÜ 70 Üniversite Arasına Girdi | aksarayhaber68

ASÜ 70 Üniversite Arasına Girdi | aksarayhaber68

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ´nün, doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere burs verme hakkı kazanan 70 üniversite arasına girdiğini söyledi.

Devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu´nca 100 tematik alanda 2000 doktoralı insan kaynağı oluşturmak üzere başlatılan ?100/2000 YÖK Doktora Bursu? programının üçüncü dönem başvuru sonuçları açıklandı. ASÜ Rektörü Şahin, ilgili programın üçüncü çağrı dönemi kapsamında, üniversiteler tarafından yapılan başvuruların panel değerlendirmelerinin ve başarılı bulunan üniversitelerin kontenjan sayılarının belirlendiğini söyledi. Prof. Şahin, şöyle devam etti: ?ASÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalının Mikro ve Nanoteknoloji alt alanındaki başvurusu kabul görüldü ve Üniversitemiz burs verme hakkı kazanan 70 üniversite arasına girdi. Bu alanda destek alan diğer 17 üniversitesinin köklü üniversiteler olması ve bizim de bu listeye girmemiz bizler için ayrı bir övünç kaynağıdır. Kamu ya da özel herhangi bir işyerinde çalışmıyor olmak şartı aranan burs programında, şartı sağlayanlara eğitimleri sürecince aylık 2 bin lira burs verilecek. İlgili başvurunun yapılmasına destek veren öğretim üyelerimize, konuyu hassasiyetle değerlendiren Yükseköğretim Kurulu yetkililerine en içten şükranlarımızı sunuyoruz? dedi.

25 Ocak´ta başlayan başvurular 12 Şubat 2018´e kadar devam edecek. İşlemleri ASÜ Fen Bilimleri Enstitüsü gerçekleştirecek. İlgilenenlerin Enstitü web sitesindeki duyuruları takip etmesi gerektiği belirtildi.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri