ASÜ Akademik Başarıda İkinci Sırada Yer Aldı

ASÜ Akademik Başarıda İkinci Sırada Yer Aldı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

ASÜ Akademik Başarıda İkinci Sırada Yer Aldı
 
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, URAP Araştırma Laboratuvarı´nın açıkladığı sonuçlara göre ASÜ´nün, akademik başarı sıralamasında ikinci basamakta yer aldığını söyledi.
 
Türkiye´deki üniversitelerin akademik performanslarını çeşitli kriterlere göre değerlendiren ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde çalışmalar yapan URAP Araştırma Laboratuvarı´nın 2018-2019 üniversite sıralamaları açıklandı. Buna göre ASÜ, 2006 yılında kurulan ve Tıp Fakültesi Aktif Olmayan Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında ikinci basamakta yer aldı. Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek amacıyla kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, 2018-2019 için yaptığı sıralamasında; 2017 yılı makale sayısı, 2013-2017 yılları arasındaki bilimsel doküman sayısı, 2013-2017 yılları arasında yayınlanan makalelere yapılan atıf sayısı ve doktora mezunu öğrenci sayısı gibi verileri dikkate aldı.
 
Rektör Şahin, ASÜ´nün akademik performansının her geçen yıl giderek artığını ifade ederek, ?Başarının bir ekip işi olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ülkemiz, şehrimiz, milletimiz ve öğrencilerimiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Başarının elde edilmesine katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz? dedi.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri