ASÜ Bölgesinde Birinci, Türkiye´de Yedinci Oldu

ASÜ Bölgesinde Birinci, Türkiye´de Yedinci Oldu

ASÜ Bölgesinde Birinci, Türkiye´de Yedinci Oldu

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM), 2016 yılında başlayan çalışmalar ve 2017 yılındaki denetimlerin ardından, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından verilen ?Akreditasyon Sertifikası?nı almaya hak kazandı.

TS EN ISO/IEC 17025:2012 standardına göre verilen sertifikayla ASÜ, Türkiye genelindeki üniversite merkezi laboratuvarları arasında 7´nci, bölgede ise akredite olan ilk üniversite olma başarısı gösterdi. Akreditasyon sürecinin, bağımsız akreditasyon kuruluşunu temsil eden, alanlarında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen bir değerlendirme olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ?Bu belge, merkezimiz birimlerinde yapılan su ve atık su analizlerinin, kullanılan yöntemlerin ve verilen hizmetlerin, önceden belirlenmiş standartlara, uluslararası kabul gören prosedür ve talimatlara uygun olduğunu kanıtlayan bir belgedir. TÜRKAK denetimi, laboratuvarın kalite yönetim sisteminin geçerliliğini ve uygunluğunun yanında, laboratuvar personelinin yetkinliğini de sorguladığı için, verilen hizmetin güvenilirliğinin en yüksek seviyede olmasını garanti altına almaktadır? dedi. Su ve atık su testlerinin akreditasyonunun, başta Aksaray olmak üzere; bölge için çok önemli bir hale geldiğini söyleyen ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ise akredite olmayan laboratuvarların bulundukları bölgenin problemlerine çözüm üretmede işlevini yitirdiğine dikkat çekti. Bu nedenle laboratuvarın bölgedeki sektörlerle üniversite arasındaki işbirliğine katkı sağlayacağını belirten Darılmaz, ?Sektörlerle Üniversite arasında bir ara yüzey haline gelecektir. Aksaray Organize Sanayi bölgesinin hızlı şekilde büyümesi göz önüne alındığında, akredite bir laboratuvarın Aksaray için ne kadar önem teşkil ettiği anlaşılmaktadır. İlimizdeki su ve atık su analizleri başka illere gönderilerek yaptırılıyordu. ASÜBTAM´ın akreditasyonu ile birlikte, başta kamu kurumları olmak üzere özel sektörün de ihtiyaç duyduğu analizler artık Aksaray´ımızda yapılacak ve bu da zaman kaybını önlemiş olacak? dedi.

ASÜ Rektörü Şahin, sürecin çeşitli aşamalarına değerli çalışmalarıyla katkı sunan herkese teşekkür ederek, ?Tüm şehrimize, bölgemize ve ülkemize bu çalışmaların ­hayırlar getirmesini diliyoruz? şeklinde konuştu.

 

 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri