ASÜ Hayvan Hastanesi Fizibilite Projesi Onaylandı

ASÜ Hayvan Hastanesi Fizibilite Projesi Onaylandı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

AHİKA, ASÜ Hayvan Hastanesi Fizibilite Projesini Onayladı
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehrin tarım ve hayvancılığını yakından ilgilendiren Hayvan Hastanesi Fizibilite Projesinin, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından onaylandığını söyledi.
 
AHİKA´nın Kasım Ayında, ?2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı? kapsamında başvurusu yapılan projeleri değerlendirdiğini ve Yönetim Kurulu toplantısında destek almaya hak kazanan projeleri onayladığını kaydeden Rektör Şahin, onaylanan projeler arasında ASÜ Hayvan Hastanesi Yatırım Fizibilitesinin de bulunduğunu söyledi. Proje ile hayvan hastanesinin teknik, finansal, ekonomik ve sosyal yapılabilirliğinin fayda-maliyet analizi ile ortaya konulması sağlanacak; ihtiyaçlar doğrultusunda teknik analizler ile hayvan hastanesinin mimari, mekanik, elektrik ve altyapı projelerinin tüm detaylı çizimleri oluşturulacak. Veteriner Fakültesi´nde yapılan çalışmaların şehrin hayvancılığına büyük katkı sağladığını ve hayvan hastanesinin de bu çalışmaların niteliğinin arttırılması bakımından önem arz ettiğini kaydeden Şahin, ?AHİKA, projeyi onayladı. Bu husus bizim için çok önemli. İnşallah, mümkün olan en kısa süre içerisinde Üniversitemiz ve Şehrimiz kapsamlı bir hayvan hastanesine kavuşacak. Bu durum, Veteriner Fakültesi´nin çalışmalarının daha farklı bir evreye geçmesine de vesile olacak? dedi.
 
Şahin, Aksaray´ın daha da gelişmesi ve milletin refahı adına, kampüsün tüm imkânlarını geliştirmeye yönelik çalışmaların süreceğinin altını çizdi.


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri