ASÜ korosu Kıbrıs´ta sahne aldı

ASÜ korosu Kıbrıs´ta sahne aldı

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

ASÜ Korosu Kıbrıs´ta Sahne Aldı
 
Kurulduğu günden bugüne çok çeşitli ve renkli konserlerle adını duyuran Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çoksesli Korosu, önemli bir etkinlikte daha Aksaray´ı başarıyla temsil etti.
 
Üçüncüsü bu yıl düzenlenen KKTC Uluslararası Korolar Festivalinin Gala Gecesinde, 22 kişilik bir ekiple sahneye çıkan ASÜ Korosunun şefliğini Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Yadigaroğlu yaptı. Gazimağusa kentindeki Rauf-Raif Denktaş Kültür Merkezi´nde gerçekleşen konserde ASÜ korosuna, piyanoda Dr. Öğr. Üyesi Pınar Şahin ve gitarda Dr. Öğr. Üyesi Güray Alyörük eşlik etti. KKTC protokolünden çok sayıda davetlinin yer aldığı gecede dikkat çeken bir performans sergileyen ASÜ korosu, festival bünyesinde gerçekleşen atölyelere de aktif olarak katılım sağladı. Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Yadigaroğlu da ?Koroları Isıtan Egzersizler? başlıklı atölyesiyle festivale katkı sundu. Festival´de KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ve Sanat Yönetmeni Erkan Dağlı´ya ASÜ Plaketleri takdim edildi. Katılımcı koroların şeflerini Lefkoşa´da bulunan Meclis yemeğinde ağırlayan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, ülkede düzenlenen uluslararası festivalin, çoksesli koronun geliştirilmesi ve dolayısıyla sanatın gelişmesine önemli bir katkı yaptığını söyledi.
 
Koroların yarışmadığı, yalnızca konser verdiği ve beş gün süren festival, belge ve hediye törenlerinin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler: korosu Kıbrıs sahne aldı
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri