ASÜ Tıp ilk mezunlarını verdi

ASÜ Tıp ilk mezunlarını verdi

ASÜ Tıp ilk mezunlarını verdi

ASÜ TIP İLK MEZUNLARINI VERDİ  
 


 

2015 yılında kurulan, 2017 yılında öğrenci alan ve Aksaray kamuoyunun çok uzun yıllar boyunca üzerinde en çok durduğu hizmetlerden birisi olan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi, ilk mezunlarını verdi. ASÜ Konferans Salonu’ndaki “Tıp Fakültesi Birinci Dönem Mezuniyet Töreninde” Hipokrat Yemini eden 22 genç doktor, mesleğe ilk adımı attı.  
 


 

Göreve Geldiğimizde Aldığımız İlk Karar Tıp Fakültesi Oldu 

 

2015 yılında ASÜ’ye Rektör olarak atandığını ve kendi döneminin ilk senato kararının ASÜ Tıp Fakültesi olduğunu anımsatan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Görev süremiz 24 Mayıs 2023 tarihinde tamamlandı. Tıp Fakültesi’nin mezuniyet törenine şahitlik etmekten dolayı çok mutluyuz. Bir bakıma, Tıp Fakültesi kurma kararıyla başladığımız Rektörlük görevimizi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreniyle bitirmiş oluyoruz” dedi. Tıp Fakültesi’nin kuruluşunu ve ilerleyişini “Uzun, ince bir yol” olarak yorumlayan Rektör Şahin, “2015 yılında Fakültemiz kuruldu, 2017 yılında ilk öğrencilerimizi aldık, üç yıl Konya’da eğitim alan öğrencilerimiz 2020’de Aksaray’a geldi, akademisyen kadromuz gelişti, asistan almaya başladık, şehirde yapılmayan ameliyatları yapar hale geldik… Tüm bu süreçlere, birlikte çalıştığımız valilerimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız başta olmak üzere, kurum içinden ve dışından pek çok isim kıymetli katkılar sundu. Hepsine bir kere daha çok teşekkür ediyoruz” dedi.    
 


 

Darbe, Salgın, Depremler… Pek Çok Zorlu Süreç Atlatıldı 

 

Tıp Fakültesi’nin, öğrenci alımı, akademik kadronun teşekkül etmesi, idari işler, fiziki ihtiyaçların karşılanması gibi pek çok zorlu süreçten geçerek ilerlediğini söyleyen Prof. Şahin, kuruluş ve gelişim aşamasında insanlık için uç bir takım gelişmelerin de yaşandığını vurguladı. Öğrenci alımının yapılmasından hemen önce, 2016 yılında bir darbe girişimi olduğunu anımsatan Şahin, “Sonrasında, insanlık tarihinde yüzyılda bir yaşanan salgınla karşılaştık. Kimsenin öngöremeyeceği bu olay yaklaşık iki yılımızı aldı. Daha sonra ise asrın felaketi depremler yaşandı ve büyük bir yıkımla karşılaştık. Dolayısıyla ilk dönem öğrencilerimiz yaşanabilecek pek çok güçlüğü eğitim süreçleri boyunca yaşadı. Ama bugün mezun oluyorlar ve bu güzel günü hep birlikte yaşıyoruz” dedi. Şahin konuşmasını, insan hayatının farklı dönemlerini anlatan şarkı ve türküler seslendirerek tamamladı ve öğrencileri mezuniyete, “Tüm hayatınızı beklentileriniz doğrultusunda anlamlandırıp yaşamanız dileğiyle… Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun” cümlesiyle uğurladı.    
 


 

Dekan Gül: Öğrencilerimiz Zorlu Eğitimleri Başarıyla Tamamladı 
 


 

Törene katılan Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ise mezun öğrencileri ve ailelerini kutladı. Etkinlikte, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül de katılımcılara hitap etti. İlk mezunları vermenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarını ileten Prof. Gül, “Öğrencilerimiz altı yıl önce Konya’da eğitime başladı, üç yıl orada eğitim gördükten sonra -Sayın Rektörümüzün cesur kararıyla- ASÜ’ye, yuvalarına geldi. Son üç yıl da öğrencilerimizle birlikte salgın ve deprem gibi zorlu bir süreç içerisinde eğitim-öğretime devam ettik. Bu süreçte en yoğun çalışan meslek grubu hekimler oldu. Öğrencilerimiz zorlu eğitimleri başarıyla tamamladı, tam donanımlı bir hastanede hekimlik mesleğine dair tüm uygulamaları başarıyla geçti... Onların, Anadolu’nun ve hatta dünyanın her yerinde bu mesleği en iyi biçimde yapacaklarına dair güvenim tam” dedi. Dekan Gül, konuşmasının son kısmında Rektör Şahin’e, yaşanan zorlukları aşmak konusundaki destekleri; akademisyenlere de eğitim süreçlerindeki fedakârlıkları münasebetiyle teşekkür etti.  
 

 

ASÜ Tıp Fakültesi’nin ilk dönem birincisi Esra Sert oldu. Sert, ailesine, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür eden bir konuşma yaptı ve hekimlik mesleğinin tüm gereklerini yerine getirmek adına çok çalışacaklarını vurguladı. Tören, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdimi ve daha sonra tüm öğrencilere diplomalarının verilmesiyle tamamlandı. Törene mezun öğrencilerin aileleri, yakınları ve akademisyenler iştirak etti.    


 



Anahtar Kelimeler: mezunlarını verdi
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri